BRAȘOV. Contract de 130.000 de lei, pentru un studiu privind amenajarea de noi parcuri
Primăria Brașov a încheiat un contract de 130.000 de lei (+TVA) cu firma SC Tree SRL, pentru întocmirea unui studiu de oportunitate privind amenajarea de noi parcuri, în municipiu.
Acesta ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii septembrie.
„Studiul va analiza fiecare zonă în parte și va lua în calcul toate tipurile de amenajări de zone verzi: de la «parcuri de buzunar», de mărimea a 2-4 terenuri de fotbal, cu o diversitate mică a echipamentelor și mobilierului, până la grădini de cartier de dimensiune mai mare și cu multă vegetație, parcuri de cartier, cu funcție recreațională dar și de joacă, cu o diversitate mai mare de echipamente și dotări, sau parcuri urbane, de mărimea a 20 de terenuri de fotbal, cu o mare diversitate atât de echipamente și dotări, cât și de specii de plante, arbori și arbuști”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Brașov.
Primăria Brașov a lansat un chestionar prin care brașovenii sunt invitați, până la sfârșitul săptămânii viitoare, să răspundă la o serie de întrebări, cum ar fi: Distanța până la cel mai apropiat parc, dotările pe care ar trebui să le aibă un parc, motivul pentru care aleg un parc sau altul, ce facilități (sportive, de agrement, pentru activități culturale, locuri de joacă, spații pentru jocuri de societate ș.a.) ar trebui să aibă un parc nou.
Ce spune primarul
„Una dintre prioritățile mele ca primar este aceea de a crește calitatea vieții brașovenilor, iar existența unor parcuri în apropierea locuințelor ar trebui să fie o normalitate, nu un deziderat. Din păcate, Brașovul nu a avut o strategie de amenajare de noi parcuri, tot timpul ni s-a spus că avem Tâmpa aproape, dar oamenii ar trebui să aibă și o zonă, aproape de casă, în care să se poată plimba și relaxa. De asemenea, dacă analizăm ultimii 20 de ani, vom vedea că Brașovul nu a reușit să amenajeze nici un parc de mari dimensiuni, în condițiile în care zona verde din jurul blocurilor s-a redus pentru a se amenaja locuri de parcare, iar la dezvoltările noi aceste amenajări sunt aproape inexistente. O administrație este eficientă în condițiile în care reușește să îi facă pe locuitori să trăiască mai confortabil, să fie mulțumiți că locuiesc în acea comunitate. Acest studiu ne este necesar pentru a demara un program de amenajare de parcuri și zone verzi bazat pe nevoile cetățenilor și, în același timp, ne va permite să demarăm procedurile necesare pentru amenajarea efectivă a acestor spații, inclusiv pe terenuri care nu fac parte din domeniul public al municipiului. Este un model aplicat și de alte administrații publice – cum ar fi cea din Cluj-Napoca – care au reușit să amenajeze parcuri în funcție de așteptările oamenilor, nu doar în funcție de terenurile pe care o municipalitate le are destinate cu acest scop. Dacă am rămâne doar la acest nivel minimal, ar însemna că orașul nu mai amenajează nici un parc, pentru că nu are terenuri disponibile, care să aibă această destinație. Pentru a avea o imagine completă a modului în care vedeți voi, brașovenii, lipsa parcurilor, dar și a modului în care ar trebui ele amenajate, vă invit pe toți să completați acest chestionar”, a declarat primarul Allen Coliban.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.