BRAŞOV. Concurs pentru realizarea picturii murale pe zidul Mănăstirii Franciscane „Sf. Ioan”
Cu finanţare de la Primăria Municipiului Braşov, Asociația Carpaterra, în parteneriat cu Depoul de Artă Urbană și Mânăstirea Franciscană „Sfântul Ioan”, a lansat concursul prin care zidul monumentului istoric „Mânăstirea Franciscană Sfântul Ioan” va căpăta un nou aspect, devenind cea mai mare lucrare de artă murală din interiorul cetății Brașovului, după cum apreciază municipalitatea.
Într-o primă etapă, zidul mănăstirii Sf. Ioan, de pe strada cu același nume, va primi propria sa poveste, pe o suprafață totală de 160 mp.
„Zidul se află deja în renovare până la înălțimea de 3,5 metri, iar apoi, din primele zile ale lui octombrie, timp de 10 zile, echipa de artiști care va câștiga concursul va realiza pictura murală. Anul viitor, în etapa a doua a proiectului, urmează să fie pictat zidul de la înălțimea de 3,5 m până în partea superioară. Lucrarea va deveni o galerie de artă în aer liber, un punct de atracție turistică, dar și un exemplu pentru alte inițiative de acest fel”, a precizat Cătălin Cantor, manager de proiect al Asociației Carpaterra.
Participanții la concurs trebuie să studieze regulamentul de participare și să demonstreze că sunt capabili să realizeze o lucrare de dimensiuni atât de mari (să depună în dosarul de propunere CV-uri, recomandări, imagini cu lucrări anterioare sau portofoliu etc.).
Data limită pentru înscrierea la concursul de propuneri este 27 septembrie 2017, ora 16.00.
Detalii despre proiect și concurs pot fi accesate pe www.carpaterra.org. (http://www.carpaterra.org/ro/proiecte/arta-si-poveste-murala).
Premiul acordat este reprezentat de un contract de servicii pentru aplicarea soluției câștigătoare în cuantum de 10.000 lei, plus materiale necesare în cuantum de 5.000 lei.
Echipa care va realiza pictura murală va fi selectată de un juriu format din reprezentanți ai Depoului de Artă Urbană, ai asociației Carpaterra, ai Ordinului Arhitecților – sucursala Brașov, Covasna, Harghita, ai Direcției de Cultură Brașov și ai Mănăstirii Franciscane „Sfântul Ioan”.
Aşadar, concursul a fost lansat în 18 septembrie, iar lucrările trebuie predate până în 27 septembrie 2017, orele 16.00. După două zile, juriul va stabili câştigătorul proiectului, în 29 septembrie fiind făcut anunţul oficial.
În 6 octombrie, proiectul „Artă și poveste murală” va fi parte a mai multor evenimente conexe (workshop-uri, muzică, proiecții) din cadrul Nopții Albe a Galeriilor. De asemenea, în zilele în care va avea loc pictura propriu-zisă, lucrarea va fi însoțită de alte eveniment artistice (muzică, dans, etc).
Proiectul „Artă și poveste murală” se află pe locul al doilea, cu un total de 72 de puncte, din cele șase proiecte finanțate în a doua sesiune a Ghidului de finanțare pentru proiecte culturale, finanțat de Municipiul Brașov. Bugetul total al proiectului este de 97.750 de lei, din care Primăria Brașov asigură suma de 77.750 de lei.
citiţi şi
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.