Politic

BRAȘOV. CLSU, decizie privind organizarea de centre pentru primirea refugiaților și alocarea de fonduri pentru operaționalizarea adăposturilor de protecție civilă

  • primariabrasoviarna2_230849.JPG
 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Braşov (CLSU), întrunit în şedinţă ordinară ieri, 7 martie, a decis adoptarea hotărârii nr 2/2022 privind organizarea de centre primire refugiați, alocarea de fonduri pentru operaționalizarea adăposturilor de protecție civilă ale municipalității și aprobarea Planului CLSU de asigurare cu resurse umane, materiale și financiare necesare gestionării situațiilor de urgență pe anul 2022.

Pe lângă centrul de la CATTIA, vor mai fi organizate centre de primire în spațiile de la Piața Astra și sediul SVSU de pe strada Gladiolelor nr 4, totalul locurilor de cazare, pentru toate cele trei centre fiind de 555 de persoane. Este vorba de dotarea acestor centre cu toate materialele necesare (saltele, perne, pilote, lenjerii de pat, servicii de catering pentru refugiați, servicii de spălătorie etc).
Totodată, vor fi alocate fonduri pentru aducerea în stare de operativitate a adăposturilor de protecție civilă care au fost date în patrimoniul municipalității în 2002, în urma unei hotărâri de guvern.

„După ce SVSU Brașov a făcut, la începutul anului, verificarea spațiilor destinate adăposturilor de protecție civilă, vom trece la operaționalizarea acestora, având în vedere că până acum nu s-au mai făcut lucrări de întreținere a acestora, în unele cazuri de la construcția lor. Este vorba în principal de verificarea și repararea instalațiilor, ușilor, etanșeizărilor, filtrelor, igienizări și altele asemenea. Hotărârea CLSU va fi prezentată consiliului local, pentru a aproba rectificarea de buget, și dorim să începem aceste lucrări cât mai repede. La o primă estimare, pentru cele 141 de spații identificate și care se află în patrimoniul municipiului, cu această destinație, sunt necesare cel puțin 20 de milioane de lei. Intenția noastră, pentru a scurta procedurile și a minimiza costurile, este de a încredința cel puțin o parte dintre aceste lucrări societăților de sub autoritatea consiliului local, ca, de exemplu, RIAL”, a declarat primarul Allen Coliban.

Lucrările avute în vedere presupun verificarea și refacerea branșamentelor de apă, a instalațiilor electrice, a ușilor și garniturilor de etanșeizare, a instalațiilor de filtro-ventilație, a instalațiilor sanitare, refacerea tencuielilor, zugrăveli, igienizări.

În prezent, sunt identificate 141 de spații destinate protecției civile în Municipiul Brașov, aflate în patrimoniul municipiului. Cel mai vechi dintre acestea datează din 1944, iar majoritatea au fost construite fie în perioada 1954-1957, fie în 1974-1980.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare