BRAŞOV. Cine pe cine păcăleşte în precampania electorală?
De două săptămâni încoace, la aproape toate conferinţele de presă organizate de partidele politice în Braşov, pe lângă faptul că-şi scot la înaintare, pe rând, câte un candidat, doi, la primăriile din judeţ, politicienii îşi exprimă frustrarea în urma acţiunilor, nu ilegale, ci mai mult imorale ale colegilor din sfera politică (în această perioadă, adversari în obţinerea voturilor noastre), care au furat startul în campanie.
„Toate partidele politice au furat startul în Brașov, mai puțin… NOI”, aud frecvent ziariştii.
Ieri, candidatul PNL la Primăria Braşov, Adrian Gabor, a sugerat acelaşi lucru, promiţând că el va face o campanie decentă.
Cu vreo zece zile în urmă, senatorul PSD Viorel Chiriac a afirmat că-şi va ruga colegii să respecte regulile de campanie din acest an şi să ia startul odată cu ceilalţi.
Senatorul UNPR Sebastian Grapă a pornit ieri, în conferinţa de presă săptămânală, o tiradă pe aceeaşi temă: „O să solicităm Autorității Central Electorale să se pronunțe cu privire la legalitatea sau ilegalitatea afișării înainte a acestora!”
Noi am făcut deja asta… şi am dedus că, în realitate… Campania electorală poate avea loc oricând… Mai puţin în timpul campaniei electorale!
„Brașovul nu este un oraș foarte mare, ne cunoaștem. Ne-am păcăli singuri, dacă credem că, prin aceste bannere, păcălim electoratul. Mai ales atunci când folosești familia și proprii copii în ele. După părerea mea, folosindu-te de imaginea unui copil, îți arăți propria neputință. Mai mult, deja populația primește fluturaşi cu Votați!”, a mai spus Grapă, referindu-se probabil la afişele lui Cornel Comşa, candidat independent la Primăria Braşov şi ale tot independentului Cătălin Leonte, candidat pentru acelaşi scaun.
E adevărat, nu toţi candidaţii la Primării, cele mai râvnite posturi, s-au grăbit să-şi „lipească” faţa pe ziduri, dar faptul că organizează conferinţe de presă în care expun tot felul de proiecte, multe, chiar foarte multe, reîncălzite de ani buni, precum aeroportul de la Ghimbav, pentru viitorul strălucitor al comunităţii, atacându-i verbal pe cei aflaţi încă în funcţii, nu se cheamă că furi startul în campanie? E adevărat, legea nu interzice, dar este frumos ce se face? Cine pe cine păcăleşte?
Ca să fim mai expliciţi, alegerile locale au fost stabilite pentru 5 iunie 2016, iar campania se va desfăşura pe parcursul a 30 de zile anterioare, respectiv 6 mai – 3 iunie 2016.
citește și
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.