Politic

BRAȘOV. Cine face parte din comisia care se ocupă de înființarea PARCULUI NATURAL BRASSOVIA

 

Primarul Brașovului, Allen Coliban, i-a nominalizat pe cei trei reprezentanți ai societății civile care vor face parte din comisia înființată pentru a se ocupa de parcul natural Brassovia. Astfel, începând de astăzi, comisia este completă și își poate începe activitatea.

Nominalizarea a fost făcută în urma recomandărilor primite de la ceilalți membri ai comisiei (consilieri locali, membri din aparatul de specialitate, membri inițiatori n.n.).

„Astăzi am finalizat procedura de selecție a celor trei membri reprezentanți ai societății civile pentru comisia care se va ocupa de parcul natural Brassovia. Așadar, comisia este completă, formată din inițiatori, specialiști, consilieri locali și cei trei membri selectați din rândul societății civile și va începe lucrările pentru înființarea Parcului Natural. Scopul înființării Parcului Natural Brassovia este conservarea peisajului, precum și crearea de spații pentru activități recreaționale”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Comisia mixtă tehnică pentru Înființarea Ariei Protejate (Parcul Natural) Brassovia (CMTIAPB) este formată din:

– 3 reprezentanți ai societății civile: Stanciu Erika, Duică Ioana – Cosânzeana; Cătălin Cantor.
– 3 consilieri locali: Cezar Crican, Pamela Diaconu și Raluca Stancu;
– 3 membri numiți prin dispoziție de primar: un reprezentant al compartimentului de mediu din Primăria Brașov, un reprezentant al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt și un specialist GIS, din cadrul Direcției Informatice;
– 4 membri dintre inițiatorii conceptului de proiect “Parc Natural Braşovia”: Mihai Orleanu, consilierul județean Silviu Ivan-Nunvailer, Spiridon Marian, Florin Stoican.

Cine sunt reprezentanții societății civile și cu ce se ocupă comisia

Cătălin Cantor este președinte al Asociației Carpaterra, care a fost custode pentru 7 arii protejate; Erika Stanciu – specialist în arii protejate al Fundației ProPark (a fost și secretar de stat la Ministerul Apelor, Pădurilor și Mediului, pe domeniul păduri); Ioana Duica – Coordonator Muzeul Pedagogic, coordonator program educațional Școala Pământului, coordonator al mai multor proiecte de educație în natură (de ex. Vacanța de Vară Afară).

CMTIAPB este un organ consultativ cu atribuții de analiză, expertizare tehnică și consultanță care asigură fundamentarea și susținerea procedurii de înființare a Ariei Protejate (Parc Natural) Brassovia în Municipiul Brașov.

Primarul Allen Coliban a vorbit, în momentul aprobării hotărârii de înființare a comisiei, despre importanța și rolul pe care îl are aceasta în modul de gestionare, în interesul brașovenilor, a pădurilor din jurul orașului.

„Activitatea acestei comisii este foarte importantă, mai ales că de câte ori vorbim despre ce vrem să facem cu pădurile noastre, nu pornim de la soluții fundamentate. Comisia pe care o înființăm astăzi, din care fac parte specialiști din cadrul Primăriei Brașov, din societatea civilă, dar și politicieni, membri ai Consiliului Local, este o comisie care își propune exact acest lucru: să avem o fundamentare corectă a modului în care trebuie să folosim pădurile proprietatea municipiului Brașov. Toate aceste păduri, care se întind de fapt între Brașov, Predeal, Valea Prahovei și până la Râșnov, sunt păduri care ar putea să devină o arie protejată consistentă, o arie protejată cu un plan de management modern, care să combine atât funcțiuni de pădure școală, în care copiii noștri pot să învețe mai multe despre natură, cât și funcțiuni recreative, cum ar fi drumețiile, și sportive – alergare montană, mountain bike – într-un fel în care să nu deranjăm prea mult nici natura, dar nici pe ceilalți participanți la aceste activități. Pe scurt, Parcul Natural Brassovia va fi un mare parc natural, arie protejată, din Poiană până în Predeal, cu trasee turistice neinvazive, cu poteci tematice și zone de agrement montan”, declara primarul Coliban, în ședința consiliului local.

Principalele obiective ale CMTIAPB sunt realizarea documentației necesare în vederea instituirii regimului de arie naturală protejată de interes național, întocmirea studiilor de oportunitate și prefezabilitate pentru înființarea Ariei Protejate (Parc Natural) Brassovia, conceperea strategiei de dezvoltare a turismului sustenabil și ecoturismului în parcul natural Brassovia, crearea schemelor de funcționare administrativă și finanțare a ariei protejate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare