Politic

BRAŞOV. Centrul de Agrement şi parcarea din Poiană trec în subordinea Serviciului Salvamont

 

Se modifică denumirea Serviciului Public Local Salvamont Braşov în Serviciul Public Local Salvamont, Agrement şi Parking, potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului Local.

Astfel, conform documentului citat, „Serviciul Public Local Salvamont, Agrement şi Parking coordonează activitatea de prevenire a accidentelor montane şi de salvare în munţi a persoanelor accidentate, asigură activitatea de amenajare, întreţinere şi reabilitare a traseelor montane, administrarea centrelor de agrement şi promovare turistică şi a parcării publice din Poiana Braşov (Poiana Mică)”. 

Celelalte prevederi ale HCL nr. 70 din 2 februarie 2016 privind înfiinţarea Serviciului Public rămân neschimbate.  

* Motivare

Din raportul de specialitate aflăm că modificarea este necesară în contextul în care municipiul Braşov a implementat în perioada 2010- 2016 mai multe proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, prin care s-au realizat investiţii în toate cartierele oraşului. Astfel, au fost înfiinţate Centrul naţional de promovare turistică, Centrul de Agrement şi Divertisment Poiana Braşov şi Parcarea din Poiana Mică, pentru toate fiind înfiinţate compartimente de specialitate în cadrul Primăriei Municipiului Braşov, respectiv Direcţiei de Sport şi Tineret (pentru Centrul de Agrement). În Poiana Braşov funcţionează, de asemenea, Serviciul Public Local Salvamont, în subordinea Consiliului Local, pentru servicii de prevenire şi salvare montană. 

„Evaluarea activităţii acestor structuri a evidenţiat o serie de disfuncţionalităţi generate în primul rând de managementul diferit pentru fiecare compartiment, care nu permite dezvoltarea unui sistem integrat şi unei viziuni unitare, de ansamblu, asupra furnizării serviciilor pentru turiştii din Poiana Braşov, iar în al doilea rând de distanţa mare dintre sediul Primăriei/Direcţiei de Sport şi Tineret  şi imobilele din Poiana Braşov, care nu permite un control managerial direct al activităţii personalului angajat”, se arată în raporul de specialitate care însoţeşte propunerea trimisă spre aprobare Consiliului Local. 

Ca urmare, pentru eliminarea acestor disfuncţionalităţi şi pentru o activitate eficientă, se propune comasarea tuturor acestor structuri/compartimente într-un singur serviciu public cu personalitate juridică proprie în subordinea Consiliului Local Braşov.

Întrucât Serviciul Public Local Salvamont este bine structurat din punct de vedere juridic, le va „înghiţi” şi pe celelalte, fiindu-i suplimentat doar bugetul cu banii necesari funcţionării în bune condiţii şi a celorlalte compartimente. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button