Politic

BRAȘOV. Ce facilitate solicită consilierul local Radu Paul pentru echipa de volei

 

Consilierul local brașovean Radu Paul a avut o interpelare, în cadrul ședinței ordinare de ieri, prin care a solicitat sprijin pentru echipa de volei. În fapt, el a cerut ca sportivii să se poată antrena gratuit în Sala Sporturilor.

„Allen Coliban și Sebastian Rusu, vă felicit pentru dezbaterea de miercuri despre provocările cluburilor sportive! Brașovul are 3 echipe care ne reprezintă la nivel național în primele ligi: hochei, baschet și volei. Eu îi văd pe acești sportivi ca niște ambasadori ai orașului și consider că avem datoria să îi sprijinim cu tot ce putem. Dintre acestea, echipa de volei este nou promovată și au bugetul extrem de limitat. Am rugămintea să le aprobați să se antreneze gratuit în Sala Sporturilor și să desfășoare acolo competițiile organizate la Brașov. Vin cu această rugăminte pentru că acești oameni fac sport de performanță, iar antrenamentele lor trebuie să se desfășoare conform graficului, altfel vor avea rezultate slabe. De aceea au nevoie de acest ajutor de ieri”, a explicat consilierul local.

Primarul Allen Coliban a răspuns că se caută soluții pentru a ajuta cluburile brașovene pe parte de infrastructură.

„Foarte multe dintre probleme se leagă de accesul la suprafețe de joc omologate, de felul în care cluburile brașovene pot să-și desfășoare activitatea – în primul rând cea competițională, în al doilea rând cea legată de antrenamente. Am adunat foarte multe păreri și sugestii, pe lângă problemele semnalate, astfel încât vom veni cu o propunere în fața CL în următoarele luni, deci la începutul anului viitor, cu privire la un cadru echitabil în care să se facă accesul și la finanțări și la infrastructura sportivă… Cadru echitabil care să vizeze niște criterii de prioritizare, astfel încât cluburile care desfășoară activitate competițională la cel mai înalt nivel să fie, evident, susținute în primul rând pentru a putea avea acces la infrastructura sportivă. Ce vreau să vă spun în legătură cu gratuitatea este că avem prevederi, inclusiv în noul Cod Administrativ, prin care gratuități putem aloca spre entități publice sau către entități de utilitate publică. Am avut această discuție și această analiză cu aparatul administrativ, încercăm să găsim o soluție, cu siguranță că o vom găsi și înțelegem și noi urgența. De miercuri, de când a avut loc dezbaterea și până astăzi, am discutat cu domnul Emilian Cernica (n.r. directorul Direcției Administrare Infrastructură Sportivă), încât să rezolvăm măcar prima parte, cea legată de accesul în parametri optimi la infrastructura competițională, la sălile care sunt omologate, pentru a putea să-și desfășoare activitatea competițională și antrenamentele. Măcar acest prim aspect l-am rezolvat în zilele acestea”, a declarat primarul Allen Coliban.

La rândul său, viceprimarul Sebastian Rusu a declarat că va fi „o chestiune de durată”, dar că se vor găsi soluții cu siguranță și că s-a discutat inclusiv despre sălile de sport de la școli.

Ședința de Consiliu Local poate fi urmărită AICI

VEZI ȘI:

Update. BRAȘOV. Va beneficia HORECA de scutiri de taxe? Discuții aprinse în ședința de Consiliu Local

Update. BRAȘOV. Ce s-a întâmplat la VOT în Proiectul GORIȚA?! / Declarația primarului Allen Coliban (VIDEO)

BRAȘOV. USR acuză PNL de nerespectarea acordului de parteneriat la nivel local! SOLICITARE…

BRAȘOV. Scripcaru nu poate face parte din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism / Coliban: „Nu scrie nicăieri în enumerarea specialiștilor că profesorii de sport…”

BRAȘOV. Regulamentul de parcare a fost modificat / NOUTĂȚI importante!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button