Politic

BRAŞOV. Ce au vrut să afle austriecii vizitând microregiunea Bran-Moieciu-Fundata?

 

Microregiunea Bran-Moieciu-Fundata a primit ieri vizita reprezentanţilor Camerei de Comert a landului austriac Austria Superioară. Delegaţia, compusă din şefii celor 18 districte şi municipii ale landului a fost însoţită de Consilerul Economic al Republicii Austria la Bucureşti, Gerd Bommer.

După o vizită la Castelul Bran, delegaţia austriacă a purtat discuţii cu primarii din zona amintită şi mediul de afaceri local.

„Menţionam că Microregiunea Bran-Moieciu-Fundata are statul Austriac ca model pentru dezvoltarea infrastructurala şi turistică şi este susţinută în aceste demersuri de Universitatea Tehnica din Viena şi alte instituţii austriece. Scopul vizitei reprezentanţilor economici din Austria, este prospectarea pieţii din România, pentru a stabili contacte şi oportunităţi de investiţii pentru cele peste 93.000 de firme, cu 664.000 de angajaţi, din land-ul Austria Superioară”, ne-a prezentat reprezentantul Asociaţiei Bran Moieciu Fundata, Laurenţiu Drăgan.

Delegaţia se află pentru patru zile în România şi vizitează urmatoarele zone ale României: Sibiu, Bran-Moieciu-Fundata, Bucureşti şi Giurgiu. Austria Superioară este din punct de vedere economic, dupa Viena, cea mai dezvoltată zonă din Austria.

După modelul „Delta dunării”

Consilierul Judeţean Roxana Mînzatu, la rândul ei prezentă la întâlnirea cu austriecii, ne-a prezentat zilele trecute proiectul de dezvoltare comunitară integrată pentru această zonă. 

„Primarii celor trei localităţi au format asociaţia intercomunitară şi, împreună cu partenerii austrieci, de la Universitatea Tehnica din Viena, fac demersuri de peste cinci ani pentru a primi finanţare de la nivelul Guvernului şi sprijin guvernamental pentru acest proiect. Asta ar însemna finanţare pentru urbanism, amenajarea teritoriului, dar şi pentru unele proiecte concrete care vizează centrele localităţilor, amenajarea spaţiilor publice, investiţii în infrastructură de agrement. (…) Modelul este Delta Dunării, la o scara mai mare, care a primit o alocare financiară dedicată din toate fondurile europene şi din unele guvernamentale pentru că este o zonă de excelenţă în turism. Şi la noi putem avea o zonă de excelentă în turism: Castelul Bran este un brand mondial, numărul turiştilor este în creştere, nu ne putem aştepta ca bugetele celor trei localităţi să rezolve problema acestor localităţi”, a detaliat Roxana Mînzatu.

Cum ajutăm?

Senatorul Viorel Chirac a făcut o interpelare la ministerele Dezvoltării şi cel al Economiei, potrivit sursei citate, pentru a avea un răspuns oficial.

„Urmează să avem vizita unui europarlamentar care va veni la Bran în octombrie pentru a avea această problemă pusă şi pe masa Comisiei pentru Dezvoltare Regională. Am facut demersuri şi la cabinetul comisarului european pentru politici regionale Corina Creţu, întrucât este un proiect de cooperare romano-austriac în domeniul excelenţei în turism. Ne dorim mai mult decât condiţii decente pentru locuitori şi turişti în această zonă. Nu s-a mai încercat aşa ceva”, a încheiat consilierul judeţean.  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button