Politic

BRAȘOV. Casa NATO din Săcele va fi demolată, dar sunt planuri mari pentru cartierul Gârcini

 

Așa a anunțat în conferința de presă susținută azi la Brașov de primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, spunând că locuințele sociale din Casa NATO au fost făcute pe un fond forestier, fără autorizații de construire.

„Va trebui, probabil, să demolăm, pentru că este într-o stare avansată de degradare. Lângă acel amplasament vrem să facem minimum 100 locuințe sociale. Nu excludem varianta de a construi două-trei blocuri acolo, pentru că sunt și persoane în zonă care au un loc de muncă și care ar putea să-și plătească utilitățile”, a menționat Popa.

Sursa citată a precizat că recent s-a constituit Grupul de Acțiune Locală (GAL) Gârcini, cu speranța că așa pot fi accesate mai ușor fondurile europene. Din acest GAL fac parte UAT Săcele, ADDJ Brașov, Agenția Metropolitană, Asociația comunității Gârcini și trei agenți economici: farmacia locală, o firmă care are și o cantină și încă o societate comercială mică.

„Scopul este sprijinirea dezvoltării locale a comunității marginalizate din municipiul Săcele, combaterea sărăciei și a excluziunii sociale. Cartierul Gârcini este una dintre zonele pentru care s-a făcut foarte puțin după 1990. Înființarea GAL e un prim pas pentru schimbarea acestei zone. Se vor deschide în curând programe de finanțare pe Programul Operațional Regional. Vrem o clădire nouă pentru școala din Gârcini. Cred că va fi cea mai mare din România, va avea în patru ani 2.000 de elevi. Acum sunt 1.600 de elevi acolo”, a spus Virgil Popa.

 

Vom discuta cu alta ocazie, dar nicio strada din comuna nu este intabulata. Am vrut sa modernizam infrastructura stradala, si asa am aflat acest lucru”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button