Politic

BRAȘOV. Acuzații între europarlamentarii PSD și PNL din cauza directivei europene pentru eliminarea dublului standard la alimente

  • muresan_2.jpg
  • razvan-popa_12.jpg
 

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa (candidat PSD la un nou mandat în Parlamentul European) îi dă replica eurodeputatului PPE Siegfried Mureşan (candidat PNL la un nou mandat în Parlamentul European) în problema eliminării dublului standard la alimente, după ce acesta din urmă a justificat oarecum votul negativ dat de europarlamentarii PNL.    

Întrebat de jurnaliști, în conferința de presă susținută joi la sediul PNL Brașov, de ce PNL s-a opus eliminării dublului standard în spațiul european, Siegfried Mureșan (foto 1) a precizat: „UE a realizat că există această problemă și a propus eliminarea dublului standard pentru alimente, dar această chestiune a fost negociată sub președinția României, sub conducerea doamnei Dăncilă. Modul cum au negociat cei din PSD dezavantajează România. Directiva negociată de ei permite foarte multe excepții, care sunt în dezavantajul tuturor consumatorilor români. De aceea noi, europarlamentarii PNL, ne-am opus. Noi ne asumăm să monitorizăm modul în care această directivă va fi implementată în România. Când PNL va veni la Guvernare, vom încerca să minimizăm paguba și riscul acestei directive negociate de Guvernul PSD-ALDE. Dacă această directivă în practică se va dovedi ineficientă, ceea ce ne temem că e cazul, atunci PNL va propune actualizarea acestei directive în următorii doi ani”.

În replică, eurodeputatul PSD Răzvan Popa (foto 2) a afirmat vineri, în conferința de presă susținută de acesta la sediul PSD Brașov, că „Mureșan minte”, pentru a justifica poziția antiromânească a PNL în privința acestui subiect.

Este şocant cum Vasile Siegfried Mureşan minte pentru a justifica atitudinea profund antiromânească a eurodeputaţilor PNL. Adevărul este că noi am obţinut eliminarea dublului standard, o măsură pe care liberalii nu au susţinut-o. Opoziția PNL față de această directivă care contribuie la eliminarea dublului standard este o dovadă clară a faptului că liberalii nu îi reprezintă pe români la nivel european. Mă așteptam ca cei din PNL să își ceară scuze pentru poziția lor din Parlamentul European, nu să mintă pentru a se justifica. Mă așteptam ca Vasile Siegfried Mureşan în fața brașovenilor să-și ceară scuze pentru faptul că noi, copiii noștri, familiile noastre mănâncă roșii stropite cu substanțe interzise în Uniunea Europeană, ciocolată cu mai puțină cacao, până la autoturisme ale căror componente sunt de mai poastă calitate decât cele care se fac pentru Europa, servicii de telefonie mobilă care sunt de mai proastă calitate față de țările din vestul Europei, iar lista poate continua. România are nevoie de europarlamentari patrioți, care să se reprezinte interesele cetățenilor acestei țări, și nu de politicieni dispuși oricând să îl tranzacționeze, așa cum sunt cei PNL”, a declarat Răzvan Popa. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button