Politic

„BĂTAIE” PNL-PSD pentru posturile de șefi la ANRE! Salarii de nababi…

  • chirita.png
 

Subiectul energiei generează discuții aprinse în interiorul coaliției de guvernare, culminând cu solicitarea lui Rareș Bogdan (PNL) de demitere a conducerii ANRE. 

Miza are un substrat financiar – 4 din 7 membri ai conducerii ANRE își termină mandatele pe 23 octombrie 2022, inclusiv președintele.

PNL și PSD vor să își impună oamenii pe aceste posturi, în condițiile în care președintele ANRE are un salariu lunar de 12.000 de euro lunar, un vicepreședinte, de 10.600 de euro, iar un membru al conducerii, 9.200 de euro, așa cum a informat Digi 24.

Actualul preşedinte al ANRE, Dumitru Chiriţă (foto), propus de PSD, a încasat de la ANRE în 2021 un salariu lunar de 12.080 de euro (59.100 de lei pe lună).

Acesta a fost instalat politic și a păstrat o liniște deplină în plin scandal al facturilor majorate, deși este unul dintre principalii responsabili.
 
Ascensiunea unui electrician…
 
Dumitru Chiriță, fost parlamentar PSD, a fost instalat la ANRE direct de Liviu Dragnea. El este de profesie electrician și a fost șef de tură la fosta Întreprindere de Distribuție a Energiei Electrice (IDEB), până în 1990. 

În 1990 a ajuns liderul sindicatului Energia și, din 1996, vicepreședinte al confederației sindicale BNS.

În 2000, a devenit deputat PSD. Între 2004 și 2007 a ajuns vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, deși el era electrician.

A câștigat anul trecut de 4 ori mai mult decât președintele Românei. Klaus Iohannis a primit un salariu lunar de 15.000 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 2.990 euro, iar Chiriță – 12.000 de euro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] în PNL. În urmă cu câteva zile a fost externat, pentru a-și continua tratamentul acasă. Din […]

Back to top button