Politic

“Balbaieli” privind costurile chefului liberal de vineri

  • logomytex.png
 

Relatam ieri ca peste 200 de liberali brasoveni au petrecut vineri seara la localul aflat in administrarea firmei Consilprest, unde Consiliul Judetean Brasov este actionar unic. Evenimentul a fost organizat de conducerea organizatiei municipale PNL Brasov, scopul fiind aniversarea a 130 de ani de la infiintarea partidului, dar nu s-a bucurat de participarea a numerosi consilieri locali si judeteni si nici a parlamentarilor filialei.
Fiindca unii politicieni de la alte partide au insinuat ca cheltuielile ocazionate de petrecere nu vor fi niciodata achitate sau ca plata se va face la un nivel foarte mic, de ochii lumii , banii urmand sa fie trecuti intr-un asa-numit fond de protocol al localului, am dorit sa aflam de la conducerea acestei unitati cum stau lucrurile.
Reamintim ca de curand au fost aduse, inclusiv in ultima sedinta de plen a Consiliului Judetean Brasov, critici dure la adresa situatiei de la localul amintit, consilierii reclamand ca actuala conducere nu-si face treaba, ca s-au cheltuit 14 miliarde de lei cu lucrari de modernizare si ca nu se inregistreaza decat pierderi. In plus, au existat si acuzatii privind faptul ca factori de decizie si functionari ai CJ Brasov, precum si consilieri, beneficiaza de diferite facilitati .
Nu stiu care este valoarea facturii!
Astfel, existand suspiciunea ca si cheful liberal ar urma sa intre in categoria protocoalelor, ne-am adresat administratorilor localului, cerandu-le sa ne ofere informatii privind numarul de participanti, meniul, costurile si cine anume a facut plata distractiei.
Incercarile repetate de a-l contacta pe directorul general al Consilprest SRL, Dumitru Corbu, au esuat, secretara acestuia anuntandu-ne nonsalant la telefon ca seful ei nu se afla la sediu (declaratie facuta dupa ce, in prealabil, in receptor s-a auzit clar o discutie a celei in cauza cu directorul, in care acesta i-a spus ca nu vrea sa vorbeasca cu reporterul nostru).
La randul sau, directorul adjunct, Silviu Flucus, nu a fost nici el mai vorbaret atunci cand a aflat care este tema discutiei: Nu stiu care este valoarea facturii! Dar de ce va grabiti, ca petrecerea a fost abia vineri? . Flucus a precizat ca platile se fac ulterior evenimentelor gazduite de local, dar nu ni s-a precizat cat se poate intarzia cu achitarea notei.
Am vrut sa achitam factura inca de sambata dimineata!
In ceea ce-l priveste, organizatorul petrecerii, liderul organizatiei municipale a PNL Brasov, dr. Aurel Ionel, a catalogat zvonurile privind faptul ca nu se va plati nimic ca fiind rautacioase si fara fond .
El a precizat ca banii au fost prevazuti in bugetul organizatiei pe care o conduce, iar trezorierul acesteia trebuia sa achite nota de plata: Suma este de aproximativ 30 de milioane de lei pentru cei 200 de invitati. Noi am dorit sa achitam factura inca de sambata dimineata, dar ni s-a spus ca decontul inca nu este gata si nici acum nu a fost finalizat, desi noi l-am solicitat. Se pare ca la Consilprest SRL este un conflict intre conducerea societatii si membrii Consiliului de Administratie, care blocheaza lucrurile . Meniul, care, potrivit presedintelui organizatiei municipale PNL Brasov a fost in limita a aproximativ 150.000 de lei/invitat, a cuprins: doi mici, o friptura la gratar, o portie de cartofi prajiti si o salata, o bere, un lichior si o sticla de apa minerala.
Presedintele CA-ului Consilprest SA a dovedit ca plata s-a facut ieri
La nici jumatate de ora dupa convorbirea telefonica cu Aurel Ionel, am fost contactati de catre seful Consiliului de Administratie al Consilprest SRL, Laurentiu Antone. El a sustinut ca in cazul petrecerii liberale este vorba doar de o lipsa de comunicare .
Antone a precizat ca factura a fost achitata de catre trezorierul PNL Brasov in cursul diminetii de ieri si ca nu exista nici o problema in privinta facturii (dupa care ne-a transmis pe fax o copie, impreuna cu chitanta aferenta achitarii sumei de 27,2 milioane de lei): Nu avem nici un fond de protocol, asa cum insinueaza unii! Totul se reduce la anumite dispute politice, care au ajuns de acum de notorietate! Referitor la declaratiile d-lui Ionel privind un eventual conflict intre conducerea Consilprest si CA, acesta poate exista, dar el este o tema separata . Interesant este insa faptul ca Laurentiu Antone este membru al PNL Brasov, precum si ca a luat parte la cheful de vineri seara in calitate de invitat.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button