Politic

AUR Brașov: Pact de neagresiune propus de PSD, „de frica noastră”

AUR Brașov: Pact de neagresiune propus de PSD, de frica noastră

Deputatul de Braşov al AUR, Ana Loredana Predescu (care a obținut mandatul pe lista PSD), a declarat că pactul de neagresiune pe perioada campaniei electorale propus de preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, vizează în special AUR, singura formaţiune politică de care liderului social-democraţilor braşoveni i-ar fi teamă în ce priveşte alegerile.

„Probabil că domnul Dunca a făcut apel la un pact de neagresiune de teamă, ca să nu le mai luăm noi consilieri. (…) La Braşov, PNL şi PSD se înţeleg foarte bine, nimeni nu supără pe nimeni, numai AUR a venit să destrame această armonie politică”, a declarat Ana Loredana Predescu, pentru Agerpres, ea adăugând că, prin listele comune la europarlamentare şi comasarea alegerilor, cele două partide şi-au trădat propriul electorat.

Totodată, deputatul a subliniat că, la Braşov, la AUR au trecut nu doar consilieri locali care la alegerile trecute au candidat de la partide care în prezent nu sunt cotate cu şanse de a mai lua funcţii în administraţiile locale, ci şi de la partidele coaliţiei de guvernământ, PSD şi PNL.

În context, Ana Loredana Predescu a amintit că în timp ce PSD a anunţat că primarul independent al comunei Bod, Sergiu Arsene, va candida pentru un nou mandat ca social-democrat (detalii aici), AUR „a luat” de la PSD un consilier local în funcţie din această comună, Vasile Zamfir, care va intra în cursa electorală pentru a fi primar al al localităţii Bod.

În total, până în prezent, la nivelul judeţului Braşov, 16 consilieri de la alte formaţiuni politice au ales să treacă la AUR, a menţionat Ana Loredana Predescu.

Ultimii aleşi locali care au ales să treacă la AUR au fost prezentaţi vineri, într-o conferinţă de presă, şi sunt viceprimarul comunei Măieruş, Sergiu Keresztes (ALDE), care va fi, cel mai probabil, candidatul formaţiunii politice la Primărie, şi consilierul local de la aceeaşi formaţiune politică Călin Seceleanu, precum şi consilierul PNL Ioan Chiş, care va fi candidatul AUR la Primăria comunei Buneşti.

Valabil doar la nivel local

Principalele partide politice din județul Brașov ar putea încheia un „pact de neagresiune” pentru campania electorală la alegerile locale din 9 iunie, a afirmat președintele PSD Brașov, Marius Dunca, propunerea fiind făcută către Adrian Veștea (președintele PNL Brașov) și Irineu Darău (președintele USR Brașov).
„O să propun un «pact de neagresiune», să discutăm în acea perioadă de 30 de zile de campanie doar despre proiecte și viziune, iar din 10 iunie toți să ne apucăm de muncă. Trebuie să ne uităm ce au făcut foștii lideri politici în Brașov: s-au certat și au avut de suferit brașovenii”, a declarat Dunca, afirmând că speră ca la acest „pact de neagresiune”, valabil doar la nivel local, să adere și AUR.
„Este treaba lor ce fac în țară. Nu vreau să existe dispute și atacuri la persoană aici, la Brașov”, a declarat președintele PSD Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

De ce i-ai vota pe hauriștii croncanului de Simion? În special ăștia din Brașov. Păi ăștia nu au mișcat nimic în pandemie la noi, în schimb au arâtat că sunt la fel de ordinari ca uslașii. Madama asta este pîzîdistă.… Citeşte mai mult »

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 luna în urmă

Mai si intrebi! De prost ce esti, de aia i-ai vota! Si tu si restul putinistilor!

Back to top button