Politic

Allen Coliban încearcă din nou demiterea viceprimarului PNL Sebastian Rusu

Allen Coliban încearcă din nou demiterea viceprimarului PNL Sebastian Rusu

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Brașov din 31 ianuarie figurează din nou proiectul de eliberare din funcție a viceprimarului PNL Sebastian Mihai Rusu.

La punctul 2 este prevăzut: „Proiect de hotărâre privind eliberarea din funcția de viceprimar al Municipiului Brașov a domnului Rusu Sebastian-Mihai. Iniţiator: Primarul Municipiului Braşov”.

Este a patra încercare de eliberare din funcție a acestuia, ultima având loc în ședința din 22 decembrie 2023, proiectul fiind inițiat de primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR).

La fiecare dintre tentativele anterioare, Rusu a fost salvat de colegii săi din Consiliul Local, prin diverse stratageme. Proiectul a fost mutat de fiecare dată spre finalul ședințelor, care au ajuns să dureze și câte zece ore, iar consilierii locali liberali au părăsit sala de ședințe, nemaiexistând cvorum pentru a fi votat.

Reamintim că în 21 noiembrie, biroul lui Sebastian Rusu din sediul Primăriei (de pe Bulevardul Eroilor din Brașov) a fost sigilat. Decizia a fost luată de primarul Brașovului, după ce viceprimarul nu s-a mutat într-un spațiu din clădirea administrativă a Cimitirului Municipal Brașov.

Chiar în 22 decembrie, Sebastian Rusu a obținut în instanță desigilarea biroului (detalii aici).

În aceeași zi, în ședința de CL Brașov, proiectul de eliberare a sa din funcție nu a mai fost votat, după ce a fost mutat de președintele de ședință, Cătălin Anton (tot PNL), la final, iar aleșii liberali au ieșit.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la ședința de miercuri.

Deși fac parte din aceeași coaliție politică, reprezentanții PSD din Consiliul Local Brașov au anunțat că nu se vor implica în conflictul dintre PNL și USR

Vedeți aici întreaga ordine de zi a următoarei ședințe a CL.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button