Politic

Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și la Brașov / Prezențe surprinzătoare

Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și la Brașov / Prezențe surprinzătoare

USR, PMP și Forța Dreptei s-au reunit și la nivelul județului Brașov, „sub forma unei alianțe solide care reprezintă singura alternativă democratică și viabilă la cine ne conduce de 35 de ani: stânga comasată PSD-PNL”, au declarat astăzi reprezentanții alianței.

Vor fi candidați comuni pentru Consiliul Județean Brașov și pentru primăriile și consiliile locale din județ. La nivelul Consiliului Județean, alianța este susținută și de Forumul Democrat al Germanilor din România, care este și parte a alianței electorale formate la nivelul municipiului Brașov.

Le mulțumesc partenerilor de la PMP și Forța Dreptei pentru colaborare și pentru înțelepciune, fiindcă am reușit să construim împreună rapid o alianță solidă în întregul județ, în ciuda timpului scurt și a comasării făcute special împotriva democrației și a forțelor democratice. Mulțumesc, de asemenea, partenerilor de la FDGR, care ni s-au alăturat în această construcție și ne susțin pentru Consiliul Județean.
Mă bucur mult pentru unitatea și forța pe care le arătăm atât la nivelul municipiului Brașov, cât și la nivel județean. În acest moment, suntem singura alternativă la mamutul PSD-PNL care ne conduce de 35 de ani și care vrea să acapareze întreaga putere”, a declarat Irineu Darău, președintele organizației județene USR Brașov și candidatul Dreptei Unite la funcția de președinte al Consiliului Județean.

„Județul Brașov și toate comunitățile locale merită mai mult și au nevoie de o împrospătare la nivel administrativ și politic. Suntem hotărâți să facem schimbarea și să îndreptăm județul spre viitor. Voi face totul pentru ca acest județ să aibă parte de o dezvoltare accelerată și uniformă, până devenim pe de-a-ntregul un județ-magnet pentru întreaga țară, și în cooperare cu județele din regiune. Brașovul are nevoie de o viziune mai ambițioasă și noi o vom aduce. (…) Voi colabora cu toți primarii și vom dezvolta împreună viziunea și proiectele adecvate pentru județ. Consiliul Județean va avea un rol de facilitare și închegare, prin colaborare deplină cu primăriile”, a mai spus senatorul brașovean, care a precizat că va face echipă cu Allen Coliban, la Primăria reședinței de județ „și va fi prima oară când Brașovul va avea un tandem funcțional și performant între Primăria Brașov și Consiliul Județean”.

La rândul său, Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, afirmă că „politica ultimilor 35 de ani a fost o politică orientată spre interese de grup, spre acapararea de putere și prea puțin spre interesele cetățeanului. La acest tip de politică este nevoie de o alternativă. De aceea ne-am unit, de aceea avem o alianță, atât la nivel de municipiu, cât și la nivel de județ. Noi suntem alternativa pentru tot ceea ce înseamnă o Românie orientată spre viitor și spre o democrație reală.
Ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în localitățile unde am reușit să câștigăm primării este garanția pentru felul în care putem să modernizăm, să reformăm administrația și să o aducem aproape de cetățean și de nevoile lui (…).
Județul Brașov are nevoie nu doar de lucruri care să ne ia ochii, dar și de infrastructură de bază, avem nevoie de servicii sociale, de o gestionare corespunzătoare a sistemului medical. Toate acestea sunt probleme reale și urgente ale comunității, probleme pe care alianța și candidații pe care noi îi propunem pentru conducerea județului le vor rezolva”.

Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și la Brașov / Prezențe surprinzătoare

Două prezențe oarecum surprinzătoare se remarcă în alianța electorală. Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor, fost liberal, este acum președinte PMP județul Brașov.
Alt fost liberal reprezintă acum Forța Dreptei (condusă la nivel central de Ludovic Orban). E vorba de Dragoș David, directorul Agenției Metropolitane Brașov, care acum câteva luni era în PACE, partid care nu a reușit să se înscrie pentru alegeri.

„Județul Brașov are nevoie în fruntea Consiliului Județean de o persoană care să poată face echipă cu primarii din județ, pentru că doar așa putem implementa strategii și programe care să ducă la dezvoltarea și modernizarea întregului județ. Mă refer la proiecte precum construirea unui spital nou, la dezvoltarea zonei Făgărașului, a zonei Rupea, la funcționarea normală a aeroportului, la strategii pentru atragerea de investitori și pentru crearea de noi locuri de muncă, la dezvoltarea învățământului. Iar candidații pe care noi îi propunem pot face aceste lucruri. Alianța pe care am format-o la Brașov este o echipă puternică, credibilă, pentru alegerile din 9 iunie. Vom arăta un alt model de a face administrație, fără blocaje, fără interese personale și de grup, iar brașovenii vor fi foarte mulțumiți de proiectele implementate”, a declarat Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor, fost liberal, acum președinte PMP județul Brașov.

Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și la Brașov / Prezențe surprinzătoare | MyTex.ro
Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și la Brașov / Prezențe surprinzătoare 32

La rândul său, Dragoș David a afirmat:
Cred că lucrul cel mai important, atât pentru Brașov, cât și pentru România, este să schimbăm. Să aducem în administrație oameni care au demonstrat competență în viața privată și în viața publică, care pot și își doresc să facă ceva pentru comunitățile lor, care nu își urmăresc doar interesul propriu.
Cred în echipa Alianței Dreapta Unită. Îl susținem cu toată convingerea pe Irineu Darău, pentru că este omul potrivit la timpul potrivit. Este omul care va deschide ușile către toți primarii, indiferent de culoarea politică, și va pune pe primul loc comunitatea. Trebuie să ducem dezvoltarea din arealul metropolitan către tot județul”.

Bernhard Heigl, președinte FDGR filiala județul Brașov, a motivat prezența în alianța electorală:
„Ce dorește minoritatea germană din România? Dorim o administrație eficientă, curată și deschisă. Dorim să protejăm moștenirea noastră culturală, să sprijinim învățământul de predare în limba germană ca limbă maternă și să continuăm drumul spre o Europă mai unită. Și eu cred că am găsit partenerii potriviți în această alianță”.

Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și la Brașov / Prezențe surprinzătoare | MyTex.ro
Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și la Brașov / Prezențe surprinzătoare 33


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
2 luni în urmă

Felicitari si mult succes in proiectul acesta minunat care va aduce prosperitate Brasovului si brasovenilor ! Poate va da Dumnezeu, daca lumea se va destepta, sa scapam de pecinginea coruptiei psd-pnl !

Willy
2 luni în urmă

Usereul a pierdut trenul, e pa si pusi! Numai cine e naiv se mai incurca cu astia.

Ultima modificare a 2 luni în urmă de către Willy
mihai
2 luni în urmă

Pe unii nu ii stiu, dar Coliban a aratat ca nu stie si nu poate iar Ialomiteanu crede ca e la rtv unde poti emite toate prostiile din lume!

Back to top button