Politic

Alegeri 2024. Rezultate finale pentru Primăria și Consiliul Local Brașov

Alegeri 2024. Rezultate finale pentru Primăria și Consiliul Local Brașov

Peste 112.000 de brașoveni, dintr-un total de 242.959 de alegători, au participat duminică la prima serie de alegeri pe care România le organizează în acest an, anul cu cel mai mare număr de scrutinuri. Astfel ei și-au exprimat opțiunea pentru cei care în următorii 4 ani îi vor reprezenta la nivel local, județean și european. Este cel mai mare număr de alegători înregistrați la ultimele 3 scrutinuri pentru alegerile locale, 46,24% dintre cei cu drept de vot la nivelul municipiului Brașov dorind să își exprime opțiunea pentru alegerea primarului și a Consiliului Local.

Cele mai multe voturi pentru funcția de primar al municipiului Brașov au fost obținute de George Scripcaru, candidatul din partea Alianței Electorale PSD PNL Brașov, 52.334 de brașoveni au votat pentru fostul primar al Brașovului, respectiv 47,87% din numărul total al voturilor valabil exprimate (109.317).

Al doilea clasat a fost primarul Allen Coliban, 47.797 de brașoveni optând pentru ca actualul primar să își continue activitatea la nivelul orașului, respectiv 43,72%.

Pe următoarele locuri au fost

  • Tanasă Dan, Alianța pentru Unirea Românilor, cu 4.303 (3,94% din numărul total al voturilor valabil exprimate);
  • Adrian Ciobanu, Partidul SOS România, cu 1.917 voturi (1,75% din numărul total al voturilor valabil exprimate);
  • Dogar Nicolae Florian, candidat independent, cu 1.761 voturi (1,61% din numărul total al voturilor valabil exprimate);
  • Muscalu Crețu Florin, Partidul România Mare (PRM), cu 692 voturi (0,63% din numărul total al voturilor valabil exprimate);
  • Ionel Goidescu, Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN), cu 513 voturi (0,47% din numărul total al voturilor valabil exprimate);

În ceea ce privește cele 27 de locuri din Consiliul Local, din cei 112.342 de brașoveni care și-au exprimat opțiunea pentru a-și alege reprezentanții locali, au fost înregistrate 107.992 de voturi valabil exprimate.

În urma votului brașovenilor, dintre cele 10 partide și alianțe politice, plus un candidat independent, din viitorul Consiliu Local vor face parte două alianțe și un partid politic, respectiv Alianța Electorală PSD PNL Brașov; Alianța Electorală Uniți pentru Brașov (USR+PMP+Forța Dreptei+FDGR) și Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR).

Împărțirea numărului de mandate se va face astfel:

– Alianța Electorală PSD PNL Brașov – 13 mandate, înregistrând 43.601 voturi (40,37% din numărul total al voturilor valabil exprimate);

– Alianța Electorală Uniți pentru Brașov (USR+PMP+Forța Dreptei+FDGR) – 12 mandate, cu 39.593 voturi (36,66% din numărul total al voturilor valabil exprimate);

– Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR) – 2 mandate, cu 8.693 de voturi (8,05% din numărul total al voturilor valabil exprimate);

Celelalte partide și alianțe politice au obținut următorul număr de voturi:

1. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) – 5.227 voturi;

2. Candidat independent Grigorescu Ovidiu Dan – 3.513 voturi;

3. Partidul SOS – 3.131 voturi;

4. Partidul pentru Reforma Statului și Protecția Drepturilor Fundamentale (URS.PDF) – 1.715 voturi;

5. Partidul România Mare (PRM) – 856 voturi;

6. Alianța Electorală Țărănistă – 650 voturi;

7. Partidul Patrioților – 576 voturi;

8. Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN) – 437 voturi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
6 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Andrei Gheorghe
9 zile în urmă

și uite asa de acum înainte Scripcaru va fi pe bicicleta toată ziua, ca și în campanie, îl veri găsi prin parcuri stând de vorbă cu bătrânii, ca și în campanie. iar în rest va debloca orașul. sa vedem după… Citeşte mai mult »

ron
Răspunde la  Andrei Gheorghe
9 zile în urmă

Un împuțit ipocrit și nesimțit, pentru câta mizerie a făcut în mandatele lui.

Andrei Gheorghe
9 zile în urmă

în loc de parcuri vom avea blocuri, blocuri care o sa aducă trafic și saci cu șpăgi care vor fi ascunse mai bine de data asta, nu în beci aiurea sa uiți de ele. ca în 90 când a fost… Citeşte mai mult »

Willy
9 zile în urmă

4.303 hauristi cretini + 1.917 sosocari cretini = 6220 de cazaturi umane, rebuturi ale societatii, care umbla printre noi. Plus in tara.

ron
Răspunde la  Willy
9 zile în urmă

Și niște handicapați mintal care votează alți handicapați psd pnl.

Willy
Răspunde la  ron
8 zile în urmă

hAuristule!

Back to top button