Politic

Adrian Veștea: Dacă nu eram o persoană echilibrată, nu m-ar fi ținut în funcție

Adrian Veștea: Dacă nu eram o persoană echilibrată, nu m-ar fi ținut în funcție

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, candidat PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov, pe care l-a condus timp de șapte ani, le-a transmis vineri, în timpul unei conferințe de presă, celor care l-au criticat că nu ar fi colaborat cu toţi primarii, dar şi că ar fi blocat proiecte ale unor edili de alte culori politice, că „dacă nu ar fi un om echilibrat, nu ar fi fost ţinut în funcţia de ministru”, din care gestionează „bugete importante la nivelul ţării”.

Cred că ar trebui să luăm toate sumele pentru echilibrarea bugetelor locale pe care noi le-am atribuit prin hotărâre de Consiliu Judeţean şi o să vedeţi că, de fapt, şi consilierii PSD şi cei de la USR le-au votat. În permanenţă am încercat să creăm un echilibru. Sumele pe care le-am atribuit au fost proporţionale cu reprezentativitatea pe care o aveau la nivelul unităţilor teritoriale şi putem să analizăm aceste lucruri pe ultimii şapte ani de zile. Dar este campanie electorală şi fiecare dintre aceşti oameni încearcă să găsească subiecte. Dacă nu aş fi fost o persoană echilibrată, azi, când gestionez bugete importante la nivelul ţării, probabil că nu m-ar fi ţinut în funcţie”, a afirmat ministrul Veştea în conferinţa de presă de la sediul PNL Braşov.

Anterior, într-o conferinţă de presă la sediul USR Braşov, senatorul Irineu Darău, candidat al Alianţei Dreapta Unită la funcţia de preşedinte al CJ Braşov, a afirmat că fostele şi actuala conducere ale forului judeţean nu au reuşit să colaboreze cu toate primăriile.

Ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 35 de ani a fost să colaboreze pe deplin conducerea Consiliului Judeţean cu toate primăriile, indiferent de culoarea politică. Bineînţeles, e şi mai importantă – şi nici acest lucru nu s-a întâmplat – colaborarea, sincronizarea deplină între Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean. Insistăm pe ideea de echipă şi colaborare, suntem dispuşi să colaborăm cu toată lumea, dar suntem foarte hotărâţi să îi înlocuim definitiv pe cei care nu au în alfabetul lor acest cuvânt, «colaborare»”, a afirmat candidatul Alianţei Dreapta Unită la preşedinţia CJ Braşov.

Totodată, candidatul PSD la funcţia de edil al municipiului Săcele, actualul primar aflat la al doilea mandat, Virgil Popa, l-a acuzat în mod direct pe liberalul Adrian Veştea că i-a „blocat” proiecte în decursul timpului, din postura de lider al PNL Braşov şi preşedinte al CJ Braşov.

De când era la judeţ, preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a blocat două proiecte mari la Săcele. La un proiect a venit personal să blocheze o investiţie de apă-canal, de 40 de milioane de lei, în 2018, norocul meu că ulterior am format o altă majoritate în CL şi am deblocat-o în 2020. Ne doream să facem un ITI (Asociație de Investiții Teritoriale Integrate – nota red.)în zona Săcele şi toate localităţile din jur au acceptat asocierea, în afară de Consiliul Judeţean Braşov, deşi (…) discutăm de anul 2019. Deci pot să spun că domnul Veştea a blocat proiecte la Săcele”, a afirmat primarul Virgil Popa, într-o conferinţă de presă susţinută tot vineri la PSD Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
ron
2 luni în urmă

Sictir psd pnl….. incompetenților!

mihai
2 luni în urmă

Darau asta nu cred ca ar fi avut nici o sansa chiar de l-ar fi chemat Dabun, la ce sf-uri trambiteaza!

Back to top button