Politic

Adrian Veștea – comentarii, de la Brașov, pe marginea rotativei guvernamentale / Aeroportul – introdus în discuție

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov și, totodată, președintele Organizației Județene PNL Brașov, a declarat la România TV pe tema negocierilor legate de viitoarea structură a guvernului.

„Când muncești nu rămâne costumul intact”

Adrian Veștea: „Am văzut zilele acestea multă agitație pe marginea rotativei. Se aruncă nume și funcții în media, se fac și desfac guverne. Cred, însă, că omitem un lucru esențial din vedere, care este, de fapt, un bun câștigat pentru România. Anume, faptul că, dintr-un mandat de trei ani, la cât s-a angajat această coaliție PNL-PSD-UDMR, noi, liberalii, am făcut din primul an și jumătate un model de succes. Cu sacrificii, poate și cu erodarea unor miniștri ai noștri, că așa e la guvernare, când muncești nu rămâne costumul intact, am reușit să facem performanță pentru România, pe timp de criză pandemică, criză economică și război la graniță”.

„Mi se pare cel mai muncitor premier”

Adrian Veștea l-a elogiat, în continuare, pe Nicolae Ciucă: „Mi se pare cel mai muncitor premier pe care l-a avut România până azi. Și cel mai echilibrat. Multora li s-a gonflat orgoliul după doar câteva luni. Nu și lui Nicolae Ciucă. Și știu ce vorbesc. Mai mult, Guvernul Ciucă este cel care a protejat fermierii și în condiții de secetă, și în condiții de război, este cel care a reușit creștere economică pentru care suntem invidiați peste tot în Europa“. Așa că, pentru toți cei care fac analize de pe margine, căci după jumate de mandat la guvernare, mulți analiști se arată, le spun că ar trebui să se mai uite odată pe cifre, pe date și mai ales în oglindă și să vadă că România e pusă pe linia dezvoltării de Guvernul Ciucă. Restul e interes politic electoral”.

„Nu mai puteam face experimente”

Față de relația PSD – PNL la guvernare, șeful liberalilor brașoveni a precizat, printre altele: „Varianta fără PSD s-a încercat, după cum știți, și a eșuat lamentabil. Nu mai puteam face experimente într-un context extrem de dificil. Era nevoie de o majoritate solidă și matură. De altfel, eu știu că analizele se fac la final de mandat nu la jumătatea lui. Această Coaliție are un mandat de trei ani, iar PNL a îndeplinit cu succes, deocamdată, partea ce mai grea a lui. Un an jumate de guvernare Ciucă în care s-au pus bazele dezvoltării României pentru anii viitori. Care era cea mai importantă bază în condiții de crize multiple ? Stabilitatea… Desigur, interesele electorale pun presiune pe toate partidele, dar în interiorul acestora trebuie multă înțelepciune pentru a menține stabilitatea care aduce dezvoltare”.

Nicolae Ciucă, dorit vicepremier în Guvernul Ciolacu

Adrian Veștea a mai spus că „singura garanție a stabilității viitorului guvern ar fi rămânerea președintelui (PNL – n.r.) Nicolae Ciucă în guvern. Este singurul care poate să urmărească atent procesele și să impună aplicarea unor măsuri liberale în Guvernul Ciolacu… Eu sunt conștient că este dificil pentru un general cu patru stele, care a condus armate și apoi un guvern, să accepte un post în guvernul Ciolacu. Și alți colegi și-au pus problema asta. Că strict pentru Nicolae Ciucă nu este cea mai plăcută decizie pe care ar lua-o. Dar eu sunt convins că, așa cum l-am cunoscut , premierul nu ar ezita să treacă peste orice formă de orgoliu personal și să accepte să fie vicepremier, dacă partidul va decide că e mai bine așa. Eu cred că poziția de la Senat, chiar dacă sună bine, «al doilea om în stat», lasă descoperit echilibrul în acțiunea de zi cu zi a guvernului și, dați-mi voie să nu fiu așa încrezător că, oricine ar fi de la PNL în fruntea echipei guvernamentale, va fi mai eficient ca președintele Ciucă. Povestea cu faptul că ar fi subalternul lui Marcel Ciolacu e una de adormit copii. Deciziile mari se iau în Coaliție, unde suntem toți egali, dar ca ele să fie implementate, întocmai, e important să ai ochiul cel mai respectat și format asupra lor, din interiorul guvernului… Eu, sub mandatul Nicolae Ciucă, iată reușesc ceea ce brașovenii – și nu numai, visează de ani de zile, să inaugurăm la Brașov un aeroport modern, după toate standardele europene. Asta nu e puțin lucru”.

Foto: Adrian Veștea, alături de Nicolae Ciucă în recenta vizită a premierului în județul Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button