Politic

Administratorii de pensii private solicită o întâlnire cu premierul Mihai Tudose

 

Reprezentanții Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) solicită o întâlnire cu premierul Mihai Tudose pentru a discuta rezultatele analizei făcute de către autoritățile statului privind Pilonul I și Pilonul II de pensii.

„APAPR a luat act de declarațiile făcute astăzi cu privire la Pilonul I și Pilonul II de pensii. În dorința de a reprezenta și a proteja interesele tuturor părților implicate în sistemul de pensii private din România, solicităm public primului ministru, cât mai curând posibil, o întrevedere pentru a discuta împreună rezultatele analizei făcute de către autoritățile statului precum și impactul pe care l-ar putea avea pentru cei 7 milioane de participanți unele decizii viitoare. De asemenea, în spiritul transparenței și dialogului, rugăm să fie dată publicității această analiză”, se arată în comunicatul de presă al asociaţiei. 

Premierul Mihai Tudose a declarat, astăzi, că vor fi alocați mai mulți bani pentru Pilonul I de pensii, dacă „este mai bine pentru români”.

„Acum jumătate din sume se duc la Pilonul I, jumătate la Pilonul II. S-a constatat că randamentul la Pilonul I, care are ca reper salariul mediu pe România, este mult mai mare decât randamentul obținut la Pilonul II și din această cauză am solicitat, și a fost și decizie politică, Ministerului de Finanțe ca împreună cu cei de la sistemul de pensii să facă o analiză să vadă dacă nu cumva este oportun să facem puțin acum în acești ani când creșterea economică este foarte mare și randamentul pentru banii românilor pentru pensii este mult mai mare la Pilonul I, sumele care se varsă la Pilonul I să fie un pic mai mari decât cele care se varsă la Pilonul II. Discuțiile sunt avansate și decizia va fi luată având în vedere interesul suveran al celor care își plătesc acele contribuții pentru pensii. Fiind o contribuție vărsată într-o zonă cu randament mai mare, fondurile pentru pensii pe fiecare român vor crește”, a explicat şeful Guvernului.

Totodată, primul ministru a subliniat că Guvernul nu dorește să desființeze Pilonul II de pensii.

Citiţi şi:

Vicepremierul Marcel Ciolacu: „Nu este o luată o decizie în ceea ce privește Pilonul II de pensii”

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button