Politic

A murit Victor Babiuc, fost ministru al Apărării

A murit Victor Babiuc, fost ministru al Apărării. Politicianul s-a stins din viață ieri, la vârsta de 84 de ani. El s-a retras din spațiul public în urmă cu mai mulți ani. Victor Babiuc a deținut, după 1989, funcții importante în statul român: deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, președinte al Camerei de Comerț a României.

Anunțul morții sale a fost făcut pe Facebook de către scriitorul Radu F. Alexandru.

„În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile.A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el. Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție. Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a anunțat scriitorul Radu F. Alexandru pe Facebook.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
22 zile în urmă

Matale ai toate motivele sa scrii la suprlativ despre acest babiuc, domnule scriitor radu f.alexandrescu, insa tine cont ca nu toata lumea poate sa faca acelasi lucru ! daca vrei parerea mea, ti-o pot spune, desi nu-ti va placea, dar… Citeşte mai mult »

Barbu Gh.
22 zile în urmă

Plânge careva? NU? Nimeni? Ba chiar se bucură majoritatea?
Să nu uităm că și lui i se datorează halul în care a ajuns țara asta.
Ilici Iliescovici pe când?

Willy
22 zile în urmă

Asa o sa scrie putinistii si de latraul putinist. Numai de bine. Pai normal, doar slugoiul e slugoi, nu? Daca ar fi sa scriem noi cetatenii necrologul, alftel ar suna.

Back to top button