Politic

S-a stabilit data alegerilor locale din 2024 / Parlamentarele și prezidențialele – discordie între PSD și PNL

S-a stabilit data alegerilor locale din 2024.

Liderii PNL și PSD au decis când vor avea loc alegerile din 2024 pentru Parlamentul European și cele locale. Alegerile europarlamentare vor fi organizate pe 9 iunie, când vor avea loc în toată Uniunea Europeană. Alegerile locale vor avea loc pe 29 septembrie.

Surse din conducerea coaliției au declarat pentru Digi24.ro că liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, nu au căzut de acord asupra datelor pentru parlamentare și prezidențiale. În cazul alegerilor prezidențiale, ambii lideri încearcă să-și maximizeze șansele.

Liberalii ar vrea ca parlamentarele să aibă loc în 8 decembrie, după prezidențiale, care ar fi în 10 și 24 noiembrie. PNL a mai propus ca parlamentarele să fie organizate simultan cu localele, însă PSD nu este de acord.

Social-democrații vor ca primul tur al prezidențialelor sa aibă loc în aceeași zi cu parlamentarele, pentru a ușura accesul lui Ciolacu în turul al doilea la prezidențiale contra lui George Simion, pe principiul că votul politic pentru partide trage după el și candidatul pentru Cotroceni. Acest lucru ar defavoriza însă PNL-ul, ținând cont de sondajele de opinie.

La discuții, liderii PSD s-ar fi opus și organizării parlamentarelor pe 8 decembrie, motivând că mandatul actualului parlament expiră cu două zile înainte și că ne-am afla într-o situație de neconstituționalitate. Până acum, Marcel Ciolacu nu a declarat public faptul că va candida la prezidențiale.

Oficial, și liderul AUR, George Simion, a refuzat să își anunțe candidatura, dar neoficial a recunoscut că va candida dacă va intra în cursă și liderul PSD. În culisele politice este cunoscut faptul că Ciolacu și Simion își doresc să ajungă împreună în finala pentru Cotroceni, mai notează Digi24.

Nici PNL nu a anunțat oficial că Nicolae Ciucă va fi candidatul pentru președinție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button