Politic

23 August, varianta PSD

 

Cunosc oameni care aproape s-au sufocat de râs aflând detalii organizatorice ale marelui miting plănuit de capii PSD pentru sâmbătă, 9 iunie (bine că nu l-au programat în 14 sau 15 iunie, să aniverseze mineriada din 1990, pusă la cale, între alții, de tăticul lor, Ion Iliescu). Vasăzică, așa cum scrie pe o foaie cu sigla PSD, destinată mai-marilor organizațiilor din teritoriu ale partidului, „Mitingul contra abuzurilor. Data: 09.06.2018. Locație: Piața Victoriei. Ora: 20.00 (opt seara) – începe efectiv”. Efectiv, să zic așa, aici n-ai cum să nu râzi! Chiar atât de primitivi îi socotesc autorii acelei hârtii pe destinatarii ei încât se simt obligați să menționeze că orele 20.00 înseamnă „opt seara”? Ar fi fost de înțeles, eventual, dacă hârtia cu pricina ar fi fost adresată vreunei Țațe Frosa, care n-a ieșit din satul ei uitat de lume, sau poate d-nei Viorica Vasilica Dăncilă, de la Bruxelles de Vede, despre care știm că are dificultăți majore de înțelegere a ceea ce lecturează, dar este pentru liderii de organizații! Oare cei care au întocmit „docomentul” au o părere atât de proastă despre capacitățile intelectuale ale destinatarilor? Ori chiar te pomenești că știu ei ce știu?…

Mai departe: cum adică „mitingul contra abuzurilor” pus la cale de partidul care guvernează și care are în mână toate pârghiiler legale pentru a stopa abuzurile? Și cine sunt cei abuzați? Baronii social-democrați, cumva? Multimilionarii care au supt toată viața la țâța bugetelor publice? Amărâții care în declarațiile de avere sunt săraci lipiți și plini de datorii, dar se lăfăie în bolizi de lux de 100.000 de euro bucata, poartă ceasuri care costă cât câștigă 50 de oameni obișnuiți într-un an, își petrec concediile în locuri exotice și locuiesc în viloaiele acelea baricadate?

Alte detalii de organizare: șefi de grupă, șefi de grup, șefi de detașament, nume și numere de telefon ale acestora comunicate sediului central din București al PSD, panotaj… Ce mai, parcă se pune la cale o deefilare de 23 August, de pe vremea Împușcatului, în interpretarea supușilor d-lui Dragnea! Și încă: „Toată lumea îmbrăcată în alb (de la mijloc în sus – tricou, cămașă, bluză, pulover)”. Enumerarea articolelor vestimentare e iarăși de un haz nebun: se tem, oare, organizatorii mitingului că niscaiva pesediști și pesediste s-ar putea prezenta în maiouri albe, respectiv în sutiene de aceeași culoare? În fine… Pe urmă, partea de sus ca partea de sus, dar cu partea de jos ce facem? Se poate protesta în stil social-democrat împotriva abuzutilor în șlapi și bermude, în izmene sau în gumari și pantaloni de salopetă?

Un ziarist făcea o socoteală referitoare la costurile acestei acțiuni (închiriere autocare în fiecare județ, pachete cu mâncare, apă, sucuri, o berică la întoarcere etc.) și întreba de unde are PSD atâția bani. Eu nu spun ca alții că „fură, de-acolo au”. Eu am intrat pe site-ul Autorității Electorale Permanente și iată ce am aflat: în ianuarie 2018, PSD a primit „subvenție” din bani publici în sumă de 2.115.007,07 lei; în februarie a mai primit 2.204.374,71, în martie 2.297.111,99 lei, iar în aprilie 4.025.766,97 lei. Așadar, doar în primele patru luni ale anului, noi, contribuabilii, am plătit acest partid, pentru simplul fapt că există și ne amărăște viața multora dintre noi, vreo 10,5 milioane de lei. Adică aproximativ 2,2 milioane de euro!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button