Politic

1717 români, stabiliți în străinătate, au cerut să voteze prin corespondență

 

Până la 11 iulie 2016, un număr de 2.299 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate au solicitat să fie înscriși în Registrul electoral. Dintre aceștia, 1.717 au menționat opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 582 au optat pentru votul în secțiile de votare, arată Autoritatea Română Electorală într-un comunicat.

„AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării”, se mai arată în comunicatul transmis de AEP.

Cele mai multe cereri de vot prin corespondență vin de la românii stabiliți în Spania (631), urmați de cetățenii români stabiliți în Italia (451) și cetățenii români stabiliți în Belgia (75). Ultimele locuri sunt ocupate de cetățenii români stabiliți în Africa de Sud, Coreea de Sud, Cipru, Grecia, India, Noua Zeelandă, Rusia, Ungaria, Sri Lanka și Vietnam, fiecare țară cu câte o singură cerere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare