Politic

12 din cei 13 parlamentari de BRAȘOV au uitat, preț de o lege, de culoarea politică diferită

 

După votul recent din Senat (detalii: BRAȘOV. Încă 6,45 hectare pentru Spitalul Regional), Camera Deputaților a dat marți un vot final de adoptare pe propunerea legislativă care va facilita construcția Spitalului Regional din Brașov și infrastructurii spitalicești adiacente, la o dimensiune și complexitate care să răspundă nevoilor cetățenilor din centrul țării. Propunerea a fost inițiată și susținută de parlamentarii brașoveni de la USRPLUS, PNL și PSD.

După cum spunea primarul Allen Coliban, municipalitatea a identificat o parcelă neutilizată de teren în proprietatea sa care ar fi putut fi folosită pentru a promova planurile extinse de construire a Spitalului Regional Brașov și infrastructurii spitalicești adiacente. Acel teren avea însă o destinație limitată, printr-o lege asupra căreia s-a intervenit pentru a flexibiliza modalitatea prin care poate fi folosit.

Discuțiile au fost extinse în primăvară către parlamentarii de Brașov de la toate partidele, pornind de la ideea că sănătatea, în particular, și interesul cetățenilor, în general, trebuie să fie motive puternice pentru a avea consens și susținere din partea tuturor forțelor politice. După stabilirea detaliilor tehnice cu Primăria Brașov, propunerea legislativă a fost inițiată de 12 senatori și deputați de Brașov, de la USRPLUS, PNL și PSD.

„Este remarcabilă puterea pe care o are coagularea transpartinică a parlamentarilor în jurul intereselor alegătorilor noștri din circumscripție. A condus direct la sprijinul extraordinar pe care l-am primit de la liderii de grup, de la membrii birourilor permanente, de la colegii din comisiile avizatoare și comisiile raportoare și, în final, de la toți parlamentarii care au votat favorabil în ambele plenuri din ambele camere. Este un succes pe care avem datoria să îl replicăm ori de câte ori va fi posibil. Țin să le mulțumesc tuturor celor 12 parlamentari de Brașov care au avut responsabilitatea, înțelepciunea și colegialitatea să susțină fără rezerve un proiect benefic pentru întregul județ și pentru regiune”, a declarat senatorul USRPLUS Irineu Darău, aflat la primul mandat.

După depunerea din luna mai, munca a continuat pentru o adoptare rapidă, astfel încât Primăria Brașov să poată promova proiectul complexului medical în formulă extinsă. Inițiatorii au obținut un vot favorabil în plenul Senatului pe procedura de urgență, au susținut parcursul la comisiile avizatoare și comisia raportoare, iar la începutul lunii iunie a primit votul de adoptare din plenul Senatului. Același drum a fost urmat și la Camera Deputaților, unde procesul început pe 14 iunie a fost finalizat pe 29 iunie, când inițiatorii au obținut adoptarea unanimă a propunerii în penultima ședință de plen a Camerei din această sesiune legislativă.

„O nouă şansă dată modernizării infrastructurii sanitare din Braşov. Am realizat toate demersurile procedurale necesare adoptării urgente a proiectului, în calitate de lider de grup. Le mulţumim tuturor colegilor parlamentari care au susţinut această iniţiativă legislativă”, a afrimat și deputatul braşovean PNL Gabriel Andronache.

După trecerea unei perioade procedurale, propunerea legislativă adoptată de Parlament va fi transmisă Președintelui la promulgare, înainte de a deveni în final lege. Cele 6,45 hectare ce urmează să fie deblocate după promulgarea inițiativei vor duce, alături de suprafața anterior atribuită, la 26,1 hectare ca suprafața totală de teren pe care va putea fi demarat proiectul extins al Spitalului Regional din Brașov și al infrastructurii spitalicești adiacente, printre care și un spital de Infecţioase şi TBC (detalii: BRAȘOV. Nu unul, ci două spitale noi vor fi construite (VIDEO))

„Sunt bucuros că am reușit o colaborare atât cu parlamentarii din coaliție, cât și cu cei din opoziție, în interesul brașovenilor. Aceștia își doresc fără îndoială un spital modern și corect dimensionat”, a declarat și deputatul USRPLUS Victor Ilie, completat de colegul său de partid Tudor Benga: „Mă bucur că am reușit să trecem legea relativ repede, e un pas procedural mic, dar important. Sper că, pe lângă terenul propriu-zis, să creeze și premisele unei colaborări reale între diversele autorități și forțe politice locale pentru toate proiectele județene de anvergură precum este și spitalul”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button