Expres

Reprezentanții Companiei Apa și SGA, convocați la Primăria Brașov

Reprezentanții Companiei Apa și SGA, convocați la Primăria Brașov

„Luna curățeniei de primăvară” continuă la Brașov într-un ritm alert, mai ales că trebuie recuperate zilele de săptămâna trecută în care a nins.

Pentru a se asigura că toți operatorii și companiile implicate în acest program vor reuși finalizarea activităților din Luna curățeniei până la Sărbătorile de Paști, primarul George Scripcaru i-a convocat astăzi pe reprezentanții Companiei Apa, care gestionează sistemul de preluare a apelor pluviale, și pe cei ai SGA, care asigură gestionarea cursurilor de apă, pentru a discuta stadiul lucrărilor efectuate de aceștia.

Am invitat Compania Apa și SGA (Sistemul de Gospodărire a Apelor, n.n.) pentru a discuta un mod de lucru comun, în așa fel încât să rezolvăm problemele existente astăzi – și sunt, de exemplu, vedem cu toții, după o ploaie, canalizarea ne arată că nu funcționează la parametri optimi. Sunt zone în cartiere unde sunt probleme cu canalizările afectate de zeci de ani de zile. Trebuie să trecem de faza în care curățăm canalizarea cu sapa sau cu cangea. Sunt dotări moderne și tehnologii avansate astăzi, care trebuie să facă parte din ce înseamnă echipamentele companiei Apa. De asemenea, SGA, care gestionează cursurile de apă, trebuie să se asigure că acestea sunt decolmatate, curățate, igienizate și întreținute. Pe de altă parte, avem în plan, în acest an, să ne apucăm să decolmatăm barajele de corectare a torenților din zona Pietrele lui Solomon, pe care le-am făcut acum mulți ani de zile. Din păcate, în ultimii ani nu s-a făcut nicio curățare și, fiind colmatate, ne trezim cu aluviunile și cu tot ce curge de pe acești versanți din nou pe străzi sau în subsolurile caselor, în Șcheii Brașovului. Le vom corela împreună cu SGA, în așa fel încât să ajungem într-o fază bună și să gospodărim orașul așa cum trebuie”, a declarat primarul George Scripcaru.

Călin Ivan, reprezentantul Companiei Apa, a declarat că la începutul lunii aprilie compania va testa un utilaj special pentru curățarea gurilor de scurgere și, în cazul în care acest echipament este eficient, va achiziționa unul sau două astfel de utilaje, ceea ce ar reduce semnificativ timpul necesar intervențiilor pentru menținerea sistemului de canalizare pluvială în stare optimă.

Pe de altă parte, SGA continuă lucrările de întreținere a pârâului Graft, unde intervine săptămânal, dar a început lucrările și pe cursurile mai mari.

„Noi treaba am început-o deja, cum ne-a dat voie vremea. Am lucrat pe cursurile de apă din municipiul Brașov, suntem prezenți, în fiecare săptămână, în zona După Ziduri, pe pârâul Graft, unde igienizăm astfel încât această zonă intens frecventată de brașoveni și turiști să fie în condiții bune. În ceea ce privește partea de lucrări majore pe care le vom prinde anul ăsta, avem pe pârâul Timiș, în zona centurii Brașov, de la intrarea în Brașov, dinspre București, până la podul de la Centură, unde se vor executa lucrări de refacere de praguri, vom face decolmatări, îndepărtarea vegetației crescute necontrolat și igienizări. La fel vom face tot pe Timișul Sec, în zona ieșirii din municipiul Brașov spre Sânpetru, acolo avem o zonă unde vom intra, vom igieniza și vom îndepărta vegetația din albie. Evident, vom reface pragurile în cazul în care există probleme cu malurile. O să mergem și pe pârâul Ghimbășel, unde, ca în fiecare an, vom face igienizări, defrișări și decolmatări. La fel, pe pârâul Bârsa. Pe canalul Timiș, unde în zonele deschise încercăm să refacem malurile, să decolmatăm, să îndepărtăm vegetația crescută necontrolat și să-i dăm pârâului Timiș o importanță mai mare, având în vedere că traversează tot municipiul Brașov. Noi ne dorim acest lucru, am făcut toate demersurile pentru a-l curăța și, sperăm ca împreună cu Primăria, să-i dăm o altă importanță acestui pârău Canal Timiș”, a precizat Toni Butaru, inginer-șef SGA Brașov.

Reamintim că în această perioadă, municipalitatea derulează o amplă acțiune de salubrizare a străzilor și trotuarelor, întreținere a zonelor verzi, plantări și toaletări de gard viu, arbori și arbuști, reparare a mobilierului urban și a locurilor de joacă, intervenții la carosabil, acolo unde au apărut gropi în perioada sezonului rece.

După primele două săptămâni de campanie s-au colectat, ca urmare a salubrizării domeniului public și a colectării de la populație a deșeurilor din gospodării, 877 de tone de deșeuri. Aceasta reprezintă o cantitate dublă față de volumul ridicat într-o perioadă similară de timp anterioară demarării campaniei de curățenie de primăvară.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre


2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 zile în urmă

[…] RATBV participă la Luna curățeniei”, anunță reprezentanții societății de transport public, precizând că derulează de câteva […]

Back to top button