Lifestyle

Stefania Magidson valorifica sansa vietii sale ajutandu-i pe copii

  • logomytex.png
 

S-a nascut in Brasov si a locuit aici timp de 15 ani. La acea varsta, a plecat legal impreuna cu familia in SUA. I-a fost destul de greu, pentru ca nu s-a adaptat usor acestei noi lumi. Timp de un an de zile a fost foarte trista si isi dorea sa se intoarca in tara. De fapt, dupa cum ne spune, primii zece ani petrecuti acolo au fost un sacrificiu . Dupa aceea a incercat sa-si foloseasca resursele si educatia pentru a-si implini visele si se simte norocoasa pentru ca a reusit, in mare parte, sa faca acest lucru. A studiat la University of Utah , specialitatea Sanatate Publica , iar in Los Angeles a obtinut masteratul in psihologie aplicata. A muncit foarte mult, inca din timpul studiilor avand doua job-uri in acelasi timp. Viata ei s-a schimbat dupa ce s-a casatorit cu presedintele unei mari companii internationale si producator de filme, cunoscand o alta provocare – trebuia sa invete sa se poarte in viata publica. Recunoaste ca nu a fost usor, insa a ajutat-o foarte mult educatia sanatoasa pe care a avut-o. Activitatea pe care o desfasoara in strainatate pentru copiii din Romania a adus-o pe locul nouasprezece in topul celor o suta de femei de succes din tara noastra, realizat de revista Capital .
Isi iubeste locurile natale
Stefania Magidson a pus bazele Blue Heron Foundation, o organizatie nonprofit pentru imbunatatirea vietii copiilor, dupa ce, in urma unor vizite la centrele de plasamanet din Brasov, in 2002, a simtit ca trebuie sa faca ceva pentru puzderia de micuti care nu mai vroiau sa-i plece din brate. «Blue Heron» a fost modul in care i-am putut multumi lui Dumnezeu pentru viata pe care o duc. Desi la inceput nu a fost usor – este destul de greu sa-ti faci o echipa de oameni cu care sa lucrezi, este dificil uneori sa-i faci sa renunte la obligatiile lor si sa-si strecoare in programul lor activitatile de voluntariat -, am reusit sa deschid multe usi, sa atrag multe donatii si sa ajut acolo unde a fost nevoie , povesteste Stefania Magidson. Bineinteles, aceste lucruri nu ar fi fost posibile fara ajutorul persoanelor din SUA, mare parte dintre ele celebritati de la Hollywood, care, impresionate de eforturile Stefaniei Magidson, s-au alaturat cauzei pe care ea o sustine. Blue Heron si-a inceput activitatea prin sprijinirea orfelinatelor din Brasov, prin finantarea referentilor educationali la orfelinatul Micul Print , prin construirea terenului de joaca si sport Muntele de joaca si sport Spielberg , la Centrul de Plasament din Rupea. Iubesc foarte mult Brasovul, pentru ca este orasul natal, si imi doresc ca si copiii mai putin fericiti de aici sa viseze, sa fie sprijiniti sa munceasca si sa lupte pentru a-si atinge idealurile. Ceea ce regret foarte mult este faptul ca aici, in Romania, ideea de voluntariat nu este atat de dezvoltata. In SUA, chiar daca si acolo sunt multi oameni saraci, cei care au o situatie financiara mai buna isi ofera sprijinul copiilor din Romania. Cred ca si romanii ar trebui sa dea mai mult, sa faca mai mult pentru cei care sunt nefericiti, fara a astepta o rasplata in bani in schimbul activitatii lor , afirma interlocutoarea.
Ii place sa danseze si sa se joace
In afara activitatii sale profesionale, Stefania Magidson pune foarte mare pret pe familia sa – sotul si cei doi baieti, de sase si opt ani, Michael si David. Daca pe plan personal lucrurile nu merg bine, atunci este prea putin probabil ca, profesional, sa ai succes in ceea ce faci. Ma implic foarte mult in viata copiilor mei si particip alaturi de ei la o multime de activitati, chiar si in scoala la care ei invata. In rest, imi place sa dansez – tango argentinian si salsa -, sa ma joc, sa citesc. Cred ca in viata, daca nu exista echilibru, este prea putin probabil sa reusesti sa fii fericit. Sunt de parere ca, daca dincolo de munca profesionala nu ma joc indeajuns de mult, nu mai am energia necesara pentru a functiona cum trebuie , povesteste Stefania Magidson.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button