S-a lansat brânza de… purcică!
Erik Stenink, un fermier olandez, susţine că că e primul producător din lume care fabrică brânză din lapte de scroafă. Preţuitul animal, spune Stenink, citat de Daily Mail, oferă un lapte de o calitate mult mai ridicată decât suratele sale, oaia sau vaca, astfel încât produsul final are caracteristicile unui caşcaval superior.
Fanii lactatelor, însă, trebuie să facă un efort financiar considerabil. Ei sunt obligaţi să scoată din buzunar, pentru un kilogram de brânză de purcică, nu mai puţin de 1.500 de dolari. Preţ de pornire, în funcţie de calitatea produslui final.
Deşi extrem de scumpă, brânza de lux a fost vândută în scopuri caritabile, pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer din Ţările de Jos.
Ca să producă jumătate de kilogram din inegalabilul aliment, Stenink, împreună cu soţia, cei doi fii şi personalul fermei, au muls timp de 40 de ore cele 22 de scroafe pe care le creşte în condiţii cât mai confortabile cu putinţă (vezi foto).
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.