Lifestyle

Persoanele deprimate au nevoie de ajutorul nostru

  • logomytex.png
 

Chiar daca suntem firi puternice, cu o personalitate foarte bine conturata ori avem tendinta de a ne pierde mereu in visare si a ne indeparta de realitate, fiecare dintre noi avem de-a face, cel putin o data in viata, cu un moment in care o veste sau un eveniment mai putin placut ne face sa ne lasam cuprinsi de mrejele tristetii. In astfel de clipe interventia celor din jur poate avea, adesea, efectele opuse celor scontate si, chiar si cea mai buna intentie se transforma in scanteia care declanseaza explozia .
Cazuri particulare tratate cu sensibilitate
Inainte de a actiona trebuie sa ne raportam la situatia despre care e vorba. Cazurile sunt particulare si fiecare trebuie tratat cu mare sensibilitate. Pentru a interveni intr-o astfel de situatie, mai intai de toate, trebuie vazut daca persoana respectiva isi doreste sa primeasca ajutor , ne-a declarat psihosociologul Anca Gheorghiu. In cazul in care este vorba de cineva apropiat, accesul este mult mai usor, deoarece puntea afectiva exista deja. In momentul in care o persoana este deprimata, ea intra intr-o zona de frustrare maxima si este greu de accesat. Are de-a face cu un disconfort afectiv si moral, fiind intr-un moment de maxima sensibilitate emotionala. De aceea, persoana care intervine trebuie sa fie una de incredere , a mai adaugat psihosociologul.
Rabdare si toleranta
Ceea ce trebuie mentionat este ca, in momentele de deprimare, o persoana are nevoie de ajutor, insa interventia nu trebuie facuta peste vointa ei. In cazul in care se constata ca nu este un moment propice, se asteapta pana cand comunicarea este posibila. Cand exista un sentiment puternic ce ne leaga de persoana deprimata, interventia este mai usoara si reusim sa-i acordam toate circumstantele, dand dovada de multa rabdare si toleranta , a precizat Anca Gheorghiu. Temperamentul celui cu probleme are o mare importanta. In timp ce unele persoane depasesc mai usor situatiile de criza, altele asteapta ajutorul celor din jur si, chiar daca nu manifesta verbal dorinta, adopta o atitudine care da de inteles acest lucru.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button