Lifestyle

Legume apetisante pregatite la cuptor

  • logomytex.png
 

Pentru ca tot ne stau la dispozitie legumele in stare proaspata profitam pentru a le cosuma ca atare. Dar, ce spuneti si de cateva preparate pregatite la cuptor, care au ca ingrediente de baza legumele? Alaturi de musacaua din legume, cartofii sote sau cei taranesti, putem pregati si conopida gratinata. Asa ca, dupa ce sosul alb se amesteca cu putina branza de vaca, ou, cascaval ras si piper, acesta se toarna peste conopida fiarta pe jumatate, dupa care se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Este delicios si ghiveciul din legume, care se face din ardei gras, vinete, conopida, praz, ciuperci (toate calite in ulei), peste care se adauga rosiile tocate marunt, verdeata, usturoi, sare si piper si se pun la cuptor , ne precizeaza maestrul bucatar, din cadrul restaurantului Aro Palace, Cornelia Ghisoi. Cum cartofii noi sunt pe gustul multora dintre noi, acestia se pot pregati Rizole . Maestrul bucatar ne spune ca cei de marimea nucilor suni ideali pentru acest preparat. Astfel, ei se curata, se pun la cuptor cu unt, marar si boia. Pentru a servi cartofii astfel pregatiti, se face un lichid (jiu) din sos de rosii, supa si usturoi.



Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button