Laura Bretan, printre câştigătorii celei de-a doua semifinale Eurovision România
Juriul național și publicul au decis, duminică seara, la Arad, câştigătorii show-ului care a încheiat seria semifinalelor Selecţiei Naţionale.
D A I N A – Letiția Moisescu & Sensibil Balkan, Dear Father – Laura Bretan, On a Sunday – Ester Peony, Renegades – Linda Teodosiu și Right Now – Olivier Kaye sunt piesele calificate de juriu în marea finală Eurovision România 2019. Alături de acestea, publicul a trimis în finală, prin televot, piesa Your journey, interpretată de Aldo Blaga. Show-ul a fost prezentat de Aurelian Temișan și Ilinca Avram, gazdele actualei ediții a Selecției Naționale. Show-ul fost deschis de trupa Unique Dance Studio, care a adus în Sala Polivalentă Victoria, din Arad, spectacolul tinereții pe ritmuri de hip-hop. La rândul lor, Alessandro Canino ft Hit Italy au ridicat publicul în picioare cu un recital plin de emoţie şi forţă, din care nu au lipsit piesa care i-a adus recunoașterea internațională – „Brutta”, nici șlagărul „Dacă pleci”, devenit „Vai da lei” în interpretarea artistului italian.
12 melodii pentru finala Eurovision România
Alături de câștigătorii semifinalei de la Arad, pentru un loc pe scena concursului internațional vor concura, în ultimul act al Selecției Naționale, piesele calificate din prima semifinală, organizată la Iași: Army Of Love – Bella Santiago, Destin – Trooper, Skyscraper – Teodora Dinu, We Are The Ones – Claudiu Mirea, Without You (Sin Ti) -Dya & Lucian Colareza şi Underground – Vaida. Duminica viitoare, publicul şi juriul decid cine merge la Tel Aviv. Selecţia Naţională se va încheia cu Marea Finală, care va avea loc duminică, 17 februarie, în București. În ultimul act al competiției, juriul semifinalelor va preda ștafeta juriului internațional, care va alege, alături e public, reprezentantul României în faza internațională a Eurovision.
Despre câștigătorii semifinalei:
Aldo Blaga ne cântă despre „Your journey”
De la Tip-Top Mini Top la jazz în Chicago şi New York şi emisiuni concurs precum „Vocea României” sau „X-Factor”. Cam aşa arată parcursul lui Aldo Blaga. Dacă la 4 ani obţinea locul 3 la „Tip Top Mini Top”, la 7 ani începea să studieze pianul, iar la 11 ani, clarinetul, Aldo urmează calea muzicală şi ajunge licenţiat al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca. Anul 2007 înseamnă primul drum în Statele Unite ale Americii şi aprofundarea studiilor, ca în 2010 să cânte cu orchestra lui Bill Porter (trombonistul lui Frank Sinatra) şi alte nume mari ale jazz-ului din Chicago şi New York. Revine în ţară şi începe o colaborare cu Horia Brenciu, apoi, în 2011, participă la „Vocea României”, iar în 2016, la „X-Factor”. Perioada 2011 – 2016 este marcată de concerte şi finalizarea albumului de debut – „Despre dragoste”. În 2017 se întoarce în America, iar în august 2018 îl cunoaşte şi ajunge să cânte alaturi de David Foster.
Ester Peony a trecut Oceanul pentru o carieră muzicală
Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este o cântăreaţă şi compozitoare de origine română. Pasiunea ei pentru muzică a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada. În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România. Un an mai târziu, a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta” (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasându-se săptămâni la rând în topurile radiourilor şi posturilor TV de muzică din România. Totodată, începe să concerteze atât solo, cât şi în cadrul unui turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. În 2018 lansează primul EP „Dig It”, unde Ester se numără printre principalii compozitori. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea scrie „On a Sunday” cu care se înscrie în Selecţia Naţională Eurovision 2019. În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.
Laura Bretan – Născută la Chicago în urmă cu doar 16 ani, Laura Bretan a avut o evoluție fulminantă în show-biz. În 2016, Laura fost selectată dintre peste 100.000 de candidaţi la America’s Got Talent, unde s-a calificat în finala competiției. În România, a câștigat ediția din același an a concursului „Românii au talent”, iar prestațiile sale au devenit virale, fiind urmărite de zeci de milioane de oameni de pe tot globul. Laura a urcat pe scene din SUA, Germania, Italia, Emiratele Arabe, iar în România la Sala Palatului, Ateneul Român sau Opera din Cluj. Născută în Chicago, tânăra artistă a devenit un adevărat fenomen în SUA, cu apariții la NBC, CBS, CNN, Windy City Live, WGN, WCIU, Today’s Show, Country Living, Chicago Tribune, NBC online etc. Pe lângă muzică, Laura își dedică o parte din timp activităților de binefacere, fiind ambasador al Star of Hope International, organizație de ajutorare a copiilor săraci, orfani sau cu dizabilități. Anul acesta, Laura Bretan participă la Selecția Națională cu piesa „Dear father”, pe care speră să o interpreteze și pe scena Eurovision din Israel.
Letiția Moisescu și Sensibil Balkan
„Cred că tot ce sunt pot exprima pe scenă. Niciodată nu am reuşit să fiu eu însămi decât pe scenă. Iubesc muzica cu tot ceea ce reprezintă ea”, spune Letiția Moisescu, cea care se reîntoarce la Eurovision România după ce, în 2011, a participat cu piesa „Dreaming of you”, scrisă de Play&Win. De la imaginea angelică, promovată cu piesa „Dreaming of you”, la văduva neagră, cu piesa „Tot eu”, militând pentru drepturile LGBT, prin lansarea single-ului „What is your problem, boy?” sau interpretând melodii populare, ca „Suflet bun, inima mare”, Letiția s-a reinventat si are un vis: sa reprezinte România la concursul Eurovision, alături de SENSIBIL BALKAN, cu piesa „D A I N A”! Pentru aceasta, a colaborat cu Mihai Ogășanu, cel care a compus si hiturile „Le, le” si „Zig zaga” pentru Loredana.
Linda Teodosiu
Născută în Koln, Linda este fiica cunoscutului saxofonist român Flavius Teodosiu. La vârsta de doar 16 ani, tânăra interpretă a reuşit să cucerească Germania cu vocea ei, ajungând în finala concursului „Germania îşi caută superstarul”. Până la vârsta de 27 de ani, Linda a avut deja două în top 20 Germania, ultimul single lansat fiind intitulat „Du lebst mich kaputt”. Succesul i-a asigurat prezența pe lista scurtă a interpreților care au cântat în deschiderea concertelor faimoasei Beyonce în 2009 în Europa și a urcat pe scenă alături de nume uriașe ale muzicii internaționale, precum Michael Bolton, Gloria Gaynor sau Johnny Logan. Din anul 2013, are rolul principal în show-ul lui Peter Maffay (originar din Roadeş – judeţul Braşov) „Tabaluga”, difuzat în Germania, urmând să apară și într-un lung metraj inspirat din celebra emisiune. În curând, Linda va juriza un nou show muzical produs de RTL, dar, până atunci, fanii o pot urmări pe scena Selecției Naționale, unde concurează cu piesa „Renegades”.
Olivier Kaye (25 ani) este un cântăreț autodidact dintr-o familie non-muzicală. Mai întâi a participat la concursuri de cântat în localitatea natală și apoi la evenimente mai mari, precum competițiile TV X Factor și The Voice Belgia. A colaborat cu artiști precum Aleksander Rybak, PUGGY, Quentin Mosimann, Ashley Hicklin, Alex Germys, Nicolas Dorian și Pat Lemoine. În plus, a participat la spectacolul Talents Sing Eurovision, împreună cu Sandra Kim, Johnny Logan, Tom Dice și talentele de la The Voice Belgia. Artistul nu este la prima experiență Eurovision – în 2017, a participat la Selecția Națională din Belgia, iar în 2019, Olivier încearcă din nou să ajungă pe scena concursului internațional, de data
aceasta ca reprezentant al României.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.