Lifestyle

Laura Andreșan – la Brașov / Schimbare totală, „Profa de Sex” a devenit „Zâna din Munți” / Ce postare pe Facebook

Laura Andreșan – la Brașov.

După divorțul de Grasu XXL, Laura Andreșan s-a stabilit la Brașov – Detalii, AICI.

Are gașca ei de mămici, comunitatea ei din Brașov, cu care iese weekend de weekend la aer curat. Este interesată de tot ceea ce apare în străinătate despre psihologie. Citește tratate, este la curent cu tot. Ține ședinte de consiliere psihologică și online, unde abordează teme generale, probleme cu care femeile din ziua de astăzi se întâlnesc la tot pasul”, a relatat o cunoștință a Laurei Andreșan

Laura Andreșan – la Brașov

Fosta „Profă de Sex” s-a metamorfozat. A devenit „Zâna din Munți”. Astfel se numește și contul ei de Facebook.

Iată una dintre postările ei, destinată femeilor:

„Poate, adesea pare complicat să avem grijă de noi, și, ca femei, ne pierdem și ne deconectăm de profunzimile ființei noastre și de ființarea însăși în totalitatea ei, fiind prinse în dedicarea pe care o oferim altora, în disponibilitatea de a avea mereu grijă de toți cei dragi.

O femeie sănătoasă înseamnă și o familie sănătoasă, un cămin sănătos – multe știm asta, și reușim totuși cumva să uităm. Pregătim feluri diferite de mic dejun în funcție de preferințele copiilor, soțului, alergăm spre grădinițe, avem grijă să fie hainele spălate și călcate, să avem mereu ingredientele necesare pentru felul preferat de mâncare a cuiva drag.

Să moșești viața, să-ți crești căminul, personal consider că ține de latura maternă din dimensiunea feminității. Și este sănătos să fim conectate cu femeia autentică din noi. Însă, consider că atunci când această latură ne domină viața și nu mai permite altor aspecte din complexitatea arhetipului feminin să se exprime, când «a avea grijă de cămin» echivalează cu sacrificiul permanent de sine, nu mai vorbim de o exprimare sănătoasă, ci de blocaje, de inhibiții, de traume îngropate în inconștient care nu au fost procesate și se exprimă în nevoia permanentă «de a avea grijă de alții», în comportament de «omnipotență», care ne face să uităm că suntem oameni, că avem limite, că avem nevoie și noi de îngrijire. Desigur să te pierzi în astfel de comportamente de îngrijire a altora poate să-ți dea iluzia unei puteri. Dar cu ce preț? Și totuși este iluzie!

Când pierdem contactul cu noi, ne pierdem împământănirea și încet încet, poate fără să ținem seamă conștient, intrăm într-o amorțeală sufletească ce ne aruncă într-un cerc vicios unde apare epuizarea fizică, detașarea emoțională, care vor duce la comportamente de evitare a conectării nu doar cu noi înșine, dar și cu ceilalți, apoi apar sentimente de vinovăție, tocmai datorită acestei lipse de relaționare sănătoase.

Desigur, aspectul ăsta se poate schimba. Ecuația este simplă, o relație sănătoasă cu tine însuți va duce și la conexiuni sănătoase în exterior. Și o relație sănătoasă cu tine începe prin a te îngriji de tine, și trupește și sufletește, și mental. E important să avem grijă de întregul sistem trup-minte-spirit pentru a ne păstra legătura cu autenticul ființei noastre.

Nu devenim nici mame mai bune, nici iubite mai pasionale, nici prietene mai loiale, nici fiice mai voioase, prin propria neglijare și prin dăruirea totală în îndeplinirea nevoilor altora cu prețul sacrificiului propriu. Din contră, efectul neglijării sistemului personal trup-minte-spirit ne transformă exact în ceea ce ne ferim să devenim, ne face mame mai deconectate, prietene mai detașate, fiice mai neglijente, iubite mai amorțite”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button