Lifestyle

Joburi care-ti permit sa-ti coordonezi singura programul si timpul

  • logomytex.png
 

Fiecare job are specificul sau si, daca il faci cu placere si ai o satifactie a muncii, totul este OK. Evident, nu e de neglijat nici partea financiara, care trage destul de bine la evaluarea sferei profesionale. Dar, de aceasta data, ne oprim atentia asupra unui loc de munca oarecum atipic. Ii sunt indispensabile calculatorul, conectarea la Internet si cunostinte in domeniul pe care-l abordeaza. Despre ce este vorba? Despre jobul care se desfasoara exclusiv prin intermediul tehnologiei moderne (calculator) si Internet. Cum e sa lucrezi in atare conditii, puteti citi in randurile ce urmeaza.
Program flexibil, munca de birou… dar si cunostinte profesionale
Silvia Filis este absolventa a unei Facultati de limbi straine, sectia germana-norvegiana. Faptul ca vorbeste fluent norvegiana a ajutat-o mult la actualul loc de munca. In cazul meu, abilitatile s-au concretizat prin cunoasterea limbilor straine. Lucrez la o firma care face studii de piata on line (lucram cu oameni din Europa – partea vestica – si America). Compania este angajata de diferite corporatii care vor sa testeze piata inainte de a lansa un produs nou , spune Silvia Filis. Ce presupune munca sa? Interlocutoarea se ocupa exlusiv de partea de comunicare, prin intermediul Internet-ului. Avem persoane recrutate (functie de studiu ele sunt barbati, femei, tineri, varstnici s.a.) care raspund la chestionare si primesc puncte sau premii in bani. Mie imi scriu doar daca au probleme cu chestionarul – nu li se deschide, li s-a intrerupt conectarea dupa o anumita intrebare, au primit un link gresit e.t.c. Cat priveste problemele tehnice, ma interesez cum pot fi rezolvate, iar cand trebuie facute modificari, intru in baza de date si le fac , adauga Silvia. Ca orice job, si acesta are avantajele si dezavantajele lui. Silvia Filis prefera sa inceapa cu partea mai putin buna, intrucat, dupa parerea sa, este mai redusa, astfel ca la fel ca in cazul oricarei munci de birou, stai mult pe scaun, asa ca te ia cu dureri de spate si ochii iti mai obosesc din cand in cand. Avantajele sunt date de faptul ca poti sa pleci oriunde daca ai laptop si telefon cu Internet sau un Internet cafe in apropiere. Poti sa stai la soare si sa lucrezi. Fiind mamica, pot sta cu fetita mea toata ziua si nu pierd nimic din evolutia ei. Intervine plictiseala la un astfel de serviciu? Ea apare daca persoanele care imi scriu dialogheaza cu mine pentru ca nu au altceva de facut, dar le trece si lor la un moment dat… pofta de comunicare , este de parere Silvia Filis. La capitolul satisfactie a muncii, interlocutoarea afirma ca acest job nu este ceea ce a visat, insa, pentru moment, e ideal. Nici nu ma gandeam ca o sa gasesc asa ceva in Romania. In tarile vestice, un asemenea serviciu este ceva obisnuit (pentru cei de acolo este ceva «atipic» lipsa Internetului, nu comunicarea prin intermediul lui). Imi place ca nu sunt legata de un program fix, am libertatea de a-mi alege orele de lucru, asa ca pot fi ziua libera si noaptea sa lucrez , ne precizeaza Silvia Filis.
Mi-am ales acest job tocmai pentru ca e cu totul altceva
Cand spunem telefonie gandul ne duce la o comunicare verbala, auditiva si mai putin vizuala. Dar ce spuneti de un dialog realizat in exclusivitate scriptic intre client si operatorul de telefonie mobila. Primesti o solicitare, nelamurire prin mesaj scris si raspunzi prin acelasi mijloc. Daca doresti mai multe detalii, poti sa-l suni pe respectivul client. Pentru multi, informatia trimisa prin intermediul mesajului scris este una mult mai civilizata si veridicitatea sa este indiscutabila pentru ca vorba aceea «e scris negru pe alb». O astfel de munca este diferita si, intr-adevar, lipseste acel contact direct cu ceea ce numim latura umana. Insa, pentru mine personal este minunat cand clientul care a primit sms-ul meu imi trimite un altul de multumire. Totodata, exista si posibilitatea de a intra cu acesta in legatura telefonica , ne spune Adela Cristescu, operator sms la o companie de telefonie mobila. Cumparaturile se pot face si prin intermediul Internet-ului. Cine este vanzatorul? Ei bine, calculatorul tine cosul, primeste banii, chiar prezinta si marfa, insa supervizorul este omul. Sunt cea care coordoneaza toate aceste lucruri din spatele ecranului. Imi place cand am multi clienti, iar cand acestia intarzie sa apara, lucrez la oferta. Mi-am ales acest job tocmai pentru ca este cu totul altceva decat comertul cu clientul tete-a-tete. Esti un om multifunctional cu un asemenea loc de munca, adica poti face si altceva in timp ce lucrezi. Sa nu uitam, insa, ca achizitionarea, ambalarea si trimiterea pachetului o facem tot noi si intram in contact direct cu oamenii , ne povesteste Adelina Sima, vanzator intr-un magazin virtual. (C.M.)Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button