Despre pensulele de machiaj: cum trebuie îngrijite?
Machiajul perfect este întotdeauna asigurat de accesoriile potrivite pentru aplicarea cosmeticelor. Grație utilizării corecte și igienei corespunzătoare, pielea rămâne sănătoasă, iar pensulele pot fi întrebuințate o perioadă lungă de timp.
Igiena regulată
Periile de machiaj trebuie păstrate curate și spălate în mod ideal după fiecare utilizare. Fondurile de ten și alte produse cosmetice lichide sau cremoase pot fi un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Texturile uscate nu prezintă un astfel de pericol, dar lasă o nuanță în peri, ceea ce va duce la amestecarea nedorită a culorilor la efectuarea următorului machiaj. Astfel, există riscul obținerii unui rezultat murdar, ci nu efectul dorit.
Este important să ne amintim că periile de machiaj sunt fabricate din peri artificiali și naturali, iar îngrijirea acestora este diferită. Pentru produsele sub formă de pulbere, perii naturali sunt mai potriviți, în timp ce produsele lichide sau cremoase sunt aplicate mai ușor cu cele sintetice.
Pensulele artificiale sunt nepretențioase. Pentru a le curăța, este suficient săpunul antibacterian obișnuit. Umezește doar perii, ci nu întreaga pensulă. Este suficient să pulverizezi un produs de curățare. În cazul pensulelor plate, glisează de-a lungul suprafeței prin mișcări de alunecare. Pensulele care au o formă rotundă, trebuie curățate în mișcări circulare. Acest lucru va împiedica pierderea formei.
Îngrijirea pensulelor naturale necesită o atenție mai sporită. Accesoriile nu trebuie spălate frecvent cu apă, pentru a evita ruperea. Nu folosi substanțe cu alcool, pentru a evita subțierea și deteriorarea perilor. Folosește un produs foarte delicat, de exemplu, o spumă pentru spălarea pielii sensibile. Așează pe o suprafață orizontală, pe un prosop și lasă să se usuce complet.
Magazinul online makeup.ro oferă o varietate surprinzătoare de remedii de curățare, dar și accesorii pentru machiaj. Totuși, în caz de necesitate urgentă, soluția pentru curățarea pensulelor poate fi făcută acasă.
Ingredientele simple sunt uleiul de măsline sau uleiul de floarea-soarelui și săpun lichid antibacterian sau detergent pentru vase.
1. Amestecă săpunul antibacterian și uleiul într-un raport 2: 1 într-un recipient.
2. Umezește pensulele îndreptate în jos, în apă caldă.
3. Curăță cu degetele și repetă procedura, în caz de necesitate.
4. Clătește periile cu apă caldă.
Sfat: Săpunul antibacterian sau detergentul pentru spălat vase poate fi înlocuit cu câteva picături de ulei esențial – lavandă, portocală sau arbore de ceai.
Orice accesorii se deteriorează odată cu trecerea timpului. Primul semn că acestea ar trebui aruncate este pierderea formei sau apariția dungilor și petelor inestetice în momentul aplicării cosmeticelor.
Top 6 pensule esențiale:
DuoFibra
O astfel de pensulă este o combinație dintre peri naturali și sintetici. Nu absoarbe prea mult produs, distribuind un strat uniform și subțire.
Kabuki
Voluminoasă și moale, cu o bază cilindrică mică și mâner scurt. Potrivită pentru diverse texturi, pudrate sau cremoase. Perii de diverse lungimi nivelează și uniformizează nuanța tenului.
Teșită
Are peri duri, dar în același timp flexibili și elastici. Potrivită pentru a desena săgeți sau contura sprâncenele.
Pentru amestecarea fardurilor
Peria mică și pufoasă este ideală pentru aplicare moale și uniformă a fardurilor, precum și pentru efectuarea trecerilor de la o nuanță la alta.
Pentru sprâncene
Pieptănarea sprâncenelor pregătește firele pentru conturarea ulterioară.
Pentru ruj
În cele din urmă, pentru machiajul buzelor este necesară o perie plată cu vârf ascuțit sau rotunjit. Accesoriul este potrivit pentru crearea conturului ideal sau aplicării rujului pe toată suprafața buzelor.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.