Lifestyle

Cooking Intelligence şi secretele mariajului perfect – vinul şi mâncarea

  • ioana-turcas.jpg
  • jordache.jpg
 

Se spune că vinul este Elixirul zeilor. De-a lungul istoriei , oamenii au căutat mereu să afle secretele acestei licori misterioase.

În zilele noastre, Cooking Intelli­gence organizează workshopuri culinare care au în prim-plan un concept inte­resant, versatil și de ce nu, educativ. Este vorba de „wine and food paring”, adică o potrivire aproape perfectă a mâncării cu un vin atent selecționat. În cadrul workshopului, fiecare participant va învața despre această artă, într-un mod plăcut, relaxant și plin de surprize.

Orice preparat gustos poate deveni o experiență culinară desăvârșită când este asociat cu vinul potrivit, iar potrivirea vinului cu mâncarea este o primă condiție pentru a avea parte de o masă delicioasă. Îți vom arăta asocierile corecte care vor face ca fiecare masă pe care o iei să se ridice la înălțimea celor mai pretențioase papile gustative.

O masă elegantă vine de cele mai multe ori acompaniată de un vin potrivit pentru felurile de mâncare pe care le vei consuma. Nu neapărat pentru gradele alcoolului din vin, ci pentru faptul că vinul reimprospătează aroma mâncării. Explicația e simplă: când iei prima îmbu­cătura din mâncare îi simți toate aromele la potențial maxim, însă la următoarele nu, pentru că deja simțurile tale știu la ce să se aștepte. De aceea este necesar să iți cureți paleta și vinul face exact acest lucru, schimbând „așteptările” simțurilor pentru ca următoarea inghititură de mâncare să fie percepută la fel de deli­cioasă și aromată că și prima.
Ca sfat general, este foarte important să potriviți alimente ușoare cu vinuri ușoare, iar pe cele mai consistente, aromate, cu vinuri mai corpolente și în mod cert, mai aromate. Spre exemplu, combinați o friptură îndrăzneață cu un Cabernet Sauvignon, îndrăzneț și cu atitudine. În mod similar, un alt exemplu ar putea fi un pui bogat în sos de smântână, pe care l-ați dori asociat cu un Chardonnay corpolent.

Asocierea mâncărurilor cu vinurile, deși are istorie bogată este în continuă evolutie și transformare. Modul în care se dezvoltă tiparele de consum, cultură culinară modernă și industria de vinificație sunt la standarde ridicate, dar și contestate în mod constant. Această asociere este prin urmare, un dialog continuu între culturile de vinuri, metodele de vinificare alese și preparatele culinare. Lecțiile de inițiere oferite de Cooking Intelligence sunt disponibile pentru toți cei care doresc să își trezească papilele gustative, astfel încât să se poată bucură în orice moment de vin, în timp ce savu­rează un preparat gustos, odată cu îmbo­gățirea cunostinetelor despre vinuri și preparate culinare.
Vinul este o poezie, că și gastrono­mia, iar arta de a le pune împreună duce la desfătarea gustului nostru!

Te asteptăm să ne vizitezi virtual pe www.cookingintelligence.ro şi în locaţia noastră din stradă Vlad Ţepeş nr.16.

Pentru întrebări şi/sau rezervări ne puteţi scrie pe adresa contact@cookingintellingence.ro sau cookingintelligence@gmail com.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button