Lifestyle

Cele mai surprinzătoare filme care au câștigat Premiul Oscar

 

1917 este considerat marele la favorit la castigarea Premiului Oscar pentru cel mai bun film al anului si se pregateste sa intre pe o lista a surprizelor din ultimele decenii.

In momentul anuntarii nominalizarilor, 1917 era creditat cu a doua sansa la castigarea premiului Oscar pentru cel mai bun film (cu o cota de 3.25), in oferta de pariuri Unibet, dar lucrurile au luat o turnura surprinzatoare in ultimele saptamani.

Astfel, casa de pariuri a actualizat cotele, iar acum 1917 este vazut drept marele favorit, cota fiind de doar 1.36. In schimb, Once Upon a Time … in Hollywood, filmul creditat initial cu prima sansa, este acum favoritul numarul trei, avand cota 9.00. A doua sansa o are Parasite, cota fiind 5.00.

Nu ar fi insa pentru prima data in istorie cand un film reuseste sa produca surpriza si sa devanseze titluri cu distributie mai celebra si buget mai impresionant.

Un exemplu recent dateaza din 2016, cand Moonlight a intrecut toate asteptarile si a primit marele premiu. Surpriza a fost atat de mare incat inclusiv pe scena s-a anuntat La La Land drept castigator. Dupa cateva momente s-a precizat insa ca a avut loc o incurcatura si ca Moonlight a castigat cu adevarat premiul.

Ramanand in istoria recenta, amintim si victoria The King’s Speech din 2011, in conditiile in care specialistii mizau masiv pe The Social Network.

Tot la acest capitol putem include si victoria reusita de Rocky in 1976. Filmul de actiune a intrecut in acel an filme cu recenzii mai bune precum All the president’s men si Taxi Driver.

Forrest Gump este considerat o capodopera cinematografica, insa in 1995 putini erau cei care anticipau victoria la categoria cel mai bun film de la Premiile Oscar, in conditiile in care specialistii mizau pe Pulp Fiction. Filmul cu Tom Hanks a luat insa marele premiu si este un titlu de referinta in istoria cinematografiei.

In 1998 am asistat la o noua surpriza majora, intrucat Shakespeare in Love a reusit sa castige marele premiu in fata lui Saving Private Ryan, considerat unul dintre cele mai bune filme de razboi din toate timpurile.

Cum la Premiile Oscar se pune si mult patos, editia din 2005 ne aduce un episod in care Academia a fost acuzata de homofobie. Asta deoarece castigator a fost desemnat Crash, care a castigat lupta cu Brokeback Mountain, considerat de departe marele favorit in acel an.

Surprize la Premiile Oscar am avut inca din vremurile indepartate, iar una dintre ele dateaza din 1942, cand How Green Was my Valley a castigat lupta cu Citizen Kane, privit drept unul dintre cele mai bune filme din istorie.

In fine, si debutul regizoral al lui Kevin Costner, Dances with Wolves, a primit premiul acordat celui mai bun film din 1991, desi toata lumea miza pe Goodfellas al lui Martin Scorsese.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] din 1995, care a apărut pe coloana sonoră a filmului „Rebellious Minds”. Melodia i-a adus un premiu Grammy anul următor. El a reluat refrenul şi muzica „Pastime Paradise”, o melodie de Stevie […]

Back to top button