Lifestyle

Cel mai bun restaurant din lume are doar 12 mese. Deviza ciudată a chef-ului său

  • massimo-bottura2.jpg
  • osteria.jpg
 

World’s  50 Best Restaurants  este, așa cum îi spune și titulatura,  un clasament al celor mai bune 50 de restaurante din lume, întocmit pe baza calificativelor acordate de circa 1.000 de chefi, critici și alți experți în gastronomie. Cel mai recent clasament cuprinde restaurante din 23 de țări, de pe șase continente, Europa deținând  jumătate din poziții.  

Primul loc este ocupat de micul restaurant italian  „Osteria Francescana”, din Modena, care are doar 12 mese. „Osteria Francescana” este primul restaurant italian care  cucerește acest titlu, după ce la edițiile precedente ale topului ocupase locurile 2 și 3. Este cotat cu trei stele Michelin și ocupă, de asemenea, prima poziție în ghidul gastronomic italian „L’Espresso – Ristoranti d’Italia” cu un scor maxim, de 20 din 20.

Restaurantul aparține chef-ului Massimo Bottura, originar tot din Modena, care mărturisește că a crescut în bucătărie, pe lângă bunica sa, care i-a transmis dragostea pentru gastronomie. Își ia inspirația din artă, muzică, mașinile rapide și mișcarea slow food. „Așteaptă-te la neașteptat”, le spune clienților săi, dezvăluind, cu un umor fin, o altă deviză a sa, care i-a fost transmisă de bunică: „Să nu ai încredere într-un bucătar italian slăbănog”. Asta, deși el chiar așa arată…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button