Lifestyle

Atentie! Copil la bord!

  • logomytex.png
 

Ionela SOLOMON

Vara a venit, vacanta este pe drum, asa ca si pregatirile sunt in toi. Pentru familiile care au unul sau mai multi copii, grija trebuie sporita, pentru ca voiajul – fie cu masina mica, cu trenul ori cu avionul – sa fie lipsit de orice incident neplacut. Daca este pentru prima oara cand calatoriti cu juniorul familiei, iata cateva sfaturi de calatorie , acordate de medicul primar pediatru Lucia Cristescu.
Drum bun!
Lucrul cel mai dificil in ceea ce priveste plecarea in vacanta este sa se calatoreasca cu un bebelus. De regula, pentru perioada in care copilul este foarte mic, cel mai bine este ca mama sa stea langa el, iar bebelusul sa fie asezat cat mai confortabil si in siguranta in leaganul sau special pentru masina. Desi cea mai sigura calatorie este cea cu trenul si preferata este cea cu avionul, foarte des intalnit este voiajul cu masina mica. De aceea, pentru micuti este foarte important sa fie atent fixati in scunul special destinat lor, obligatoriu pe bancheta din spate , a mentionat medicul primar pediatru Lucia Cristescu. In timpul voiajului, sunt copii care mananca mai mult decat de obicei, insa sunt si micuti care refuza sa manance. In oricare dintre situatii, parintii trebuie sa fie pregatiti si sa respecte apetitul copilului. Vorbind de copiii care sunt alaptati, este important ca mama sa bea suficiente lichide si sa fie odihnita. De asemenea, prioritara este igiena mainilor si a sanilor, in cazul in care se doreste evitarea unor infectii. Atat de-a lungul calatoriei cu masina, cat si in timpul sejurului, pot fi folosite preparate speciale pentru copii, produsele instant, care nu se altereaza la temperatura mediului inconjurator. In cazul acestora, daca nu exista posibilitatea pastrarii la rece, resturile trebuie aruncate. Este de dorit sa se evite cumpararea prajiturilor cu crema de ou si frisca, a produselor de patiserie cu creme, a mezelurilor, salatelor, sosurilor si sandvisurilor care contin aceste produse , a completat medicul pediatru. Riscul unei toxiinfectii alimentare trebuie evitat. Sunt de dorit fructele proaspete si biscuitii ambalati. De asemenea, daca micutul are o sensibilitate neurovegetativa si are de-a lungul calatoriei cu masina varsaturi, este bine ca parintii sa aiba la ei medicamente care previn aceste situatii.
Nu trebuie sa lipseasca trusa medicala
Deshidratarea este des intalnita nu doar in cazul persoanelor care fac multa miscare, ci si in cazul calatoriei cu masina sau cu avionul. Din aceasta cauza este necesar un consum de lichide suplimentar chiar si in cazul copiilor: apa plata, ceai sau bauturi racoritoare de fructe, de dorit ambalate in cantitati mici, pentru a evita alterarea in cazul in care nu pot fi pastrate la rece. Un articol absolut necesar intr-o calatorie este trusa medicala. Ea trebuie sa contina strictul necesar pentru imbolnaviri minore, rani si arsuri solare. Ce nu trebuie sa lipseasca din trusa sunt: un termometru, ser fiziologic, pansamente sterile, plasturi, o foarfeca cu varfurile rotunde, antiseptice, o crema impotriva iritatiilor si una cu factor de protectie solara, o solutie dezinfectanta, alcool sanitar , a mentionat medicul Lucia Cristescu. Nu numai calatoria necesita o atentie sporita, ci si locul unde va locui micutul pe perioada vacantei.
Familia cu un copil sub trei ani trebuie sa se ingrijeasca ca in locul unde isi vor petrece concediul, sa existe conditii foarte bune de locuit si igiena.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button