Arta feminității funcționale – Cum să fii o femeie independentă fără a-ți pierde farmecul și strălucirea?
A fi femeie in societatea contemporana este, intr-adevar, o mare provocare. Odata cu miscarile de emanicipare din secolul trecut, femeile si-au castigat dreptul de a accede pe scara sociala, economica si politica pana la a se pozitiona pe picior de egalitate cu barbatii. Dezechilibrul a aparut odata ce femeia tot mai hotarata sa-si construiasca o cariera si o reputatie sociala, a uitat de natura ei emotionala, empatica si receptiva.
Asadar, cu toate ca femeia de azi e mai aranjata, mai ingrijita decat femeile de acum cateva decenii, hainele frumoase, machiajul si tocurile inalte, vestigii exterioare ale feminitatii, nu sunt suficiente pentru a compensa toata nesiguranta, fragilitatea si goana continua dupa validare.
Doar in clipa in care femeia recunoaste ca este o resursa inepuizabila de iubire, abia atunci isi poate asuma puterea de materializare a visurilor si idealurilor ei profesionale, personale si familiale, atingand acel nivel superior de implinire si satisfactie pe toate planurile vietii.
Sa vedem, asadar, cateva secrete ale feminitatii functionale, adaptate lumii moderne in care traim:
1. Recunoasterea si asumarea autenticitatii
Puterea unei femei consta, in primul rand, in a constientiza ca este unica. Nu neaparat cea mai frumoasa, nici cea mai desteapta, ci pur si simplu diferita de oricare alta femeie. In ultima perioada observam o tendinta tot mai acuta de a copia asa zisele sabloane ale perfectiunii, incepand de la masurile corporale ideale, stilul adoptat in vestimentatie si machiaj pana la atitudine si comportament. Natura complexa a femininului se cere, insa, a fi descoperita prin cautare interioara, exprimare emotionala, artistica si prin acea receptivitate de a vedea frumosul atat in spectaculos cat si in banal. Pentru mai multe articole care dezbat imaginea femininului in lumea contemporana, acceseaza site-ul si blog-ul celor de la Gloria Agency.
2. Cultivarea iubirii de sine
Cand ne gandim la iubire prima tendinta e sa o proiectam in exterior. Uitam ca pentru a avea de unde sa oferim mai intai trebuie sa avem grija de propriile noastre resurse. Asadar, feminitatea consta in acea iubire neconditionata fata de noi insine, pe care o cultivam acordand zi de zi atentie corpului nostru, gandurilor ce ne trec prin minte pe pilot automat si emotiilor noastre pe care de prea multe ori le tinem captive sub masca rationalului. Asadar, micile obiceiuri cotidiene precum alimentatia, sportul si odihna, alaturi de practici si ritualuri de armonizare a mintii si a spiritului, ne apropie de noi insine, ne ajuta sa fim mai “noi”, si ne confera acea libertate de a vedea lumea asa cum e ea fara proiectii, asteptari si frici. Citeste acest articol si afla mai multe despre ce este feminitatea functionala, cum si de ce ar trebui sa o cultive fiecare femeie.
3. Depasirea granitelor personale
Fiecare zi este un nou inceput, o noua sansa de a da glas gandurilor si dorintelor noastre. Asadar, inca de la primele ore ale diminetii, primeste cu recunostina toate oportunitatile pe care viata ti le scoate in cale, lasa-te trait de ele, si invata ce e de invatat, simte ce e de simtit si lasa in urma ce nu-ti mai este de folos. Fie ca alegi sa gatesti ceva atipic, sa-i spui omului drag ceea ce simti, sa sa inveti sa canti la chitara, totul e sa faci pasi catre nou, catre acele experiente care rezoneaza cu tine.
Asadar, feminitatea in esenta ei, este precum o aura ce imbraca femeia in autenticitate, in receptivitate emotionala si charisma personala fara a avea neaparat legatura cu poleiala exterioara, cu dimensiunile corporale sau cu varsta acesteia.
Sursa imagine: Shutterstock.com
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.