IT&C

SRI: Posibil atac ransomware!

  • cyber.png

La nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI) au fost obținute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware. Atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime.

SRI recomandă a nu se accesa link-uri sau fișiere atașate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute. Se recomandă aceleași măsuri de precauție privind accesarea link-urilor sau a atașamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram, etc.

De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranță (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul internet, precum și stocarea acestor copii pe suporți de memorie separați fizic, pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic.

Se știe, grupul de hackeri pro-ruși Killnet a amenințat că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacții de presă, instituții publice, site-uri de turism și hoteluri. Se știe, Poliția Română a anunțat că site-ul propriu a fost vizat de un atac.  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button