IT&C

Specialiștii unei agenții SEO îți dezvăluie ce elemente pot afecta viteza de încărcare a unui site!

  • seo.png
  • seo1.png
 

Unul dintre cele mai importante elemente atunci când vine vorba despre optimizarea SEO este conținutul. Acesta se referă atât la texte, cât și la imaginile încărcate pe site, fișierele video sau la alte aspecte care țin de designul web. 

Indiferent că vorbim despre un magazin online sau despre un site de prezentare a unor servicii, dacă site-ul respectiv are un conținut bogat, original, atractiv și relevant pentru utilizatori, creșterea brandului în pozițiile motoarelor de căutare va fi mult mai ușor de obținut. Acesta va avea toate șansele să ocupe o poziție fruntașă în SERPs (paginile cu rezultate Google).

Așadar, conținutul joacă un rol fundamental, dar este foarte important de precizat că acesta trebuie să fie de calitate. Specialiștii iAgency, o agentie SEO cu experiență îndelungată în domeniu, mărturisesc că nu orice tip de conținut este permis, ci există „reguli” SEO care trebuie respectate. Nu este suficient doar să targetezi anumite cuvinte cheie în textele on-page și off-page, ci trebuie să ții cont de câteva reguli esențiale, astfel încât viteza de încărcare a site-ului să nu fie compromisă. 

Atunci când paginile unui site se încarcă greu, majoritatea vizitatorilor vor alege să abandoneze site-ul și să caute respectivul produs/serviciu la competiție. Un website care se „mișcă” lent va determina creșterea ratei de respingere, deoarece utilizatorii vor avea o experiență neplăcută atunci când îl vor accesa. 

Iată care sunt sfaturile pe care le oferă experții unei agenții SEO cu privire la elementele de conținut, astfel încât ele să nu afecteze viteza de încărcare a site-ului:

1. Imaginile trebuie optimizate și din punct de vedere al dimensiunii 

Pe lângă adăugarea tagurilor Title și ALT, imaginile încărcate pe site trebuie să aibă dimensiuni corespunzătoare. Dacă acestea vor avea dimensiuni mari, vor ocupa mult spațiu, iar paginile vor începe să se încarce din ce în ce mai greu. Specialiștii agenției SEO recomandă ca fiecare imagine să fie în format JPEG și să fie redimensionată la maximum 500 KB. 

2. Este indicat ca fișierele video să fie scurtate și editate

Pe lângă imaginile prea mari, și fișierele video pot afecta viteza de încărcare a unui site, din cauza solicitărilor HTTP suplimentare. Este recomandat ca numărul fișierelor video încărcate pe un site să nu fie mare și să fie evitată adăugarea celor încorporate (embedded). 

Dacă îți dorești, totuși, să încarci fișiere video pe site, este indicat să le editezi/scurtezi și să le alegi pe cele de tip pop-up (poți folosi plugin-ul WP Video Popup).

3. Este de preferat ca designul web să fie simplu

Fiecare element care compune un site, așa cum sunt CSS-urile, plugin-urile, script-uri sau instrumentele integrate, presupune o solicitare HTTP, iar daca există un volum prea mare de astfel de solicitări, problemele de ordin tehnic se vor înmulți, iar viteza de încărcare a site-ului va scădea. De aceea, specialiștii agenției SEO recomandă optarea pentru un design web simplu, fară elemente inutile. 

Pont: o metodă de a obține o încărcare rezonabilă a site-ului este comprimarea paginilor web cu ajutorul unui tool special, precum cPanel.net. Experții în optimizarea SEO recomandă ca dimensiunea finală a unei pagini web să fie, în medie, de aproximativ 4MB.

Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre acest domeniu, apelează la iAgency, o agenție SEO cu prestigiu, care te poate ajuta să ocupi poziții fruntașe pe Google!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button