IT&C

Nvidia a depășit Apple și Microsoft

Nvidia a depășit Apple și Microsoft

Săptămâna aceasta, Nvidia a atins un nou record, devenind cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piață de 3,34 trilioane de dolari. Aceasta a depășit astfel giganți tehnologici precum Microsoft și Apple. Creșterea impresionantă a valorii Nvidia este alimentată de entuziasmul global pentru Inteligența Artificială și de cererea tot mai mare pentru procesoarele AI dezvoltate de companie.

Cu doar câteva luni în urmă, Nvidia avea o capitalizare de piață de aproximativ 2,2 trilioane de dolari, fiind situată pe locul trei, după Microsoft și Apple, dar înaintea Saudi Aramco și Amazon. Însă, rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2024 au arătat venituri de 26,044 miliarde de dolari și un profit net de 14,881 miliarde de dolari. Nvidia a anticipat venituri de 28 de miliarde de dolari pentru al doilea trimestru, fapt care a crescut încrederea investitorilor și a impulsionat capitalizarea de piață a companiei.

Cofondatorul și directorul executiv al Nvidia, Jensen Huang, a realizat un tur mondial pentru a discuta despre performanțele companiei în domeniul AI și despre hardware-ul de generație următoare, Blackwell. Acest tur a contribuit la creșterea încrederii în companie. În 2024, acțiunile Nvidia au crescut cu peste 160%, adăugând mai mult de 2 trilioane de dolari la capitalizarea de piață.

Nvidia a beneficiat enorm de cererea pentru procesoarele sale AI, cum ar fi Nvidia H100 și H200. Compania are în plan lansarea familiei de produse Blackwell B200 și a GPU-urilor Blackwell RTX 50, destinate atât spațiilor de lucru profesionale, cât și clienților. Cu această nouă gamă, Nvidia va oferi nu doar procesoare și servere, ci centre de date complete, ceea ce va duce probabil la creșterea câștigurilor companiei.

Analiștii sunt de părere că cele mai de succes companii tehnologice ar putea atinge pragul de 4 trilioane de dolari în capitalizarea de piață. Toți cei trei candidați principali – Nvidia, Microsoft și Apple – sunt bine poziționați să profite de frenezia AI. Daniel Ives, analist la Wedbush Securities, a menționat într-o notă publicată de Bloomberg că „cursa pentru o capitalizare de piață de 4 trilioane de dolari în tehnologie va fi în centrul atenției în următorul an”. De asemenea, Elon Musk a declarat pe Twitter că intenționează să achiziționeze 300.000 de GPU-uri Blackwell B200 odată ce acestea vor fi disponibile, ceea ce subliniază interesul major pentru produsele Nvidia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
1 luna în urmă

Fals! Ieri a pierdut 15% astfel ca Microsoft a revenit pe primul loc!

Back to top button