IT&C

Apple a lansat iOS 18

Apple a lansat iOS 18

Apple a prezentat la WWDC24 (The Worldwide Developers Conference) noul iOS 18, care oferă numeroase opțiuni de customizare cu care se lăudau până acum utilizatorii din Android. Noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone aduce îmbunătățiri pe mai multe paliere. iOS 18 va permite utilizatorilor, în sfârşit, să mute mai liber aplicaţiile pe ecranul principal şi chiar să aleagă o temă coloristică pentru acestea.

De un plus de personalizare va beneficia şi meniul Control Center, care va conţine mai multe controale şi mai multe ecrane pentru organizarea acestora. În plus, Apple oferă acum acces la un API special pentru Control Center, prin care dezvoltatorii vor putea adăuga controalele propriilor aplicaţii.

Multe dintre aplicaţiile dezvoltate de Apple vor fi actualizate şi vor primi o serie de funcţii noi. Printre aplicaţiile actualizate se numără Messages, Mail, Maps şi Photos.

Photos primeşte un nou design, cu un mod de vizualizare unic, în care se regăsesc toate secţiunile care până acum erau separate.

Articole asemănătoare

Fotografiile vor fi organizate în colecţii, create în funcţie de diverse criterii şi conţinut (animale, persoane cunoscute etc.), existând şi filtre pentru afişarea doar a fotografiilor care îndeplinesc anumite criterii.

Messages va permite comunicarea criptată prin satelit şi în afara situaţiilor de urgenţă, utilizatorii putând trimite mesaje scrise prietenilor şi familiei.

Mesajele vor putea fi programate să fie trimise mai târziu, iar utilizatorii pot reacţiona la acestea cu emoticoane. Textele pot fi formatate şi modificate prin intermediul unor efecte grafice speciale.

Printre celelalte noutăţi pregătite de Apple se mai regăsesc categoriile automate pe care vor fi organizate e-mail-urile din aplicaţia Mail, hărţile topografice din Apple Maps, plăţi directe între iPhone-uri cu aplicaţia Wallet şi un nou Game Mode, care va optimiza resursele pentru a aloca mai multă putere de calcul pentru jocuri.

Apple nu a uitat nici de intimitate, categorie în care vor fi adăugate o serie de funcţii, precum securizarea aplicaţiilor Face ID, Touch ID sau PIN. În fine, aplicaţiile sensibile vor putea fi ascunse într-un folder special, securizat şi el la fel ca aplicaţiile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button