Expres

Zborurile de pe Aeroport încep mâine

Zborurile de pe Aeroport încep mâine. Adrian-Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, anunță că marţi va avea loc primul zbor de calibrare pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Acesta va fi executat de aeronava specială a Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), începând cu ora 9.30. Scopul este de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie. În total, vor fi 30 de ore de verificare din aer luna aceasta. Alte zboruri însumând 30 de ore vor avea loc în ianuarie 2023.
Cu acest prilej, va fi organizată o vizită la clădirea de contingenţă. Aici vor putea fi vizionate echipamentele care compun turnul virtual de control şi vor fi oferite informaţii despre funcţiunile acestora.
La eveniment vor mai participa:
– Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”
– Membrii echipajului aeronavei AACR
– Reprezentanţi ai asocierii UTI Construction and Facility Management SA – SC BOG’ART SRL.

Reamintim că primul zbor de calibrare fusese programat pentru astăzi. A fost amânat din cauza condițiilor meteorologice.

„Zborul de calibrare este un zbor la vedere (Visual Flight Rules – VFR), care se realizează în condiţii atmosferice şi de vizibilitate optime”, explicase Alexandru Anghel, director general al RA Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.

11 specialiști participă la verificarea din aer

Serviciul de verificare în zbor – calibrare va fi efectuat de o echipă formată din 11 specialişti ai AACR. Este un demers necesar şi mult-aşteptat în vederea operaţionalizării aeroportului. Rezultatul va fi autorizarea echipamentelor de navigaţie aeriană şi de comunicaţii instalate pe amplasamentul AIBG, precum şi a procedurilor de zbor.

În prima etapă – care va însuma 30 de ore de zbor, vor fi verificaţi, monitorizaţi şi evaluaţi din zbor parametrii mijloacelor de navigaţie aeriană, ai sistemelor de comunicaţii şi de supraveghere. În vederea autorizării echipamentelor de navigaţie aeriană ILS/DME, DVOR/DME, sisteme PAPI (indicativ vizual de pantă) ambele direcţii, balizaj luminos şi sistem luminos de apropiere ambele direcţii.
Cea de-a doua etapă de verificări va avea loc în luna ianuarie 202. Va dura tot 30 de ore şi va viza procedurile de zbor care în prezent sunt în etapa de codificare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Pai daca ninge???

1 an în urmă

[…] sabotează primul zbor de pe Aeroportul Brașov. Update. Amânare de doar o zi.Aeronava de verificări din zbor Beechcraft Super King Air (foto), înmatriculată YR-CAA şi […]

1 an în urmă

[…] direct, primul zbor de pe Aeroportul Brașov. În această dimineaţă încep zborurile de calibrare pe Aeroportul […]

1 an în urmă

[…] Aeronautice Române (AACR) a survolat și apoi a aterizat pe pista aeroportului de la Braşov. Zborul a fost efectuat pentru calibrarea echipamentelor de radionavigaţie instalate la sol. Primul zbor […]

Back to top button