Expres

Vor suna sirenele la Brașov, dar nu vă alarmați!

Vor suna sirenele la Brașov, dar nu vă alarmați!
Primăria Brașov va testa în perioada 27 – 29 septembrie toate cele 54 de sirene din municipiul Brașov și din Poiana Brașov. Testul se desfășoară în cadrul programului de verificare a funcționării optime a sistemului de alarmare publică, derulat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul municipalității.
Pe parcursul celor trei zile, etapizat, în intervalul orar 8.00 -17.00, va fi pornită fiecare sirenă. În municipiul Brașov și în Poiana Brașov sunt amplasate 32 de sirene electrice și 22 electronice. Acestea din urmă, pe lângă semnalul de alarmare, vor transmite și mesaje vocale. Primăria Brașov dispune în acest moment de 50 de sirene centralizate, care se pornesc din Punctul de Comandă al Municipiului, iar pentru patru sirene acționarea se face local.
Alarmarea populației reprezintă activitatea de transmitere a mesajelor despre iminența producerii sau despre producerea unor dezastre și se face prin sistemul de alarmare publică. Riscurile specifice la care este supus municipiul Brașov sunt: cutremur; inundații; secetă; incendiu; accident tehnologic; incendiu de pădure; eșecul utilităților publice. Semnalele de alarmare acustică a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: prealarmă aeriană, alarmă aeriană, alarmă la dezastre și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare.

Semnificația și structura semnalelor de alarmare:
– semnalul prealarmă aeriană (pericol aerian posibil) se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;
– semnalul alarmă aeriană (pericol aerian iminent) se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
– semnalul alarmă la dezastre (pericol de dezastru natural) se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
– semnalul încetarea alarmei (pericolul a trecut ) se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button