Expres

Viorica Dăncilă, amenințată cu plângere penală

 

Fostul ministru al Muncii din guvernul tehnocrat, Dragoş Pîslaru, a declarat că Mişcarea România Împreună ia în calcul o acţiune în instanţă împotriva premierului Viorica Dăncilă, după ce 13 din cei 15 membri din partea societăţii civile ai Consiliului Economic şi Social (CES) au fost schimbaţi pentru că „deranjau planurile Executivului”.
„Spre stupefacţia Guvernului, oamenii ăia chiar voiau să citească actele normative şi să-şi exprime opinii conform rolului constituţional pe care îl are CES. Revocarea printr-un act administrativ nu mai e posibilă, odată ce mandatul este stipulat în lege că este de 4 ani. Prin urmare, există foarte multe considerente care indică un abuz în serviciu din partea primului-ministru şi lucrurile nu o să rămână în aer. (…) Luăm în calcul o acţiune în instanţă”, a afirmat Dragoş Pîslaru. 13 dintre cei 15 membri ai CES au fost înlăturaţi, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. Singurii menţinuţi au fost Asociaţia Municipiilor din România şi FACIAS. Membrii CES au mandat de 4 ani şi au fost numiţi în Consiliu în 2015.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare