Viorel Hrebenciuc s-a plimbat prin trei penitenciare în cinci luni
În 24 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv, în dosarul celei mai mari retrocedări de păduri, după cum au apreciat procurorii anticorupţie (43.000 ha), despre care am scris în repetate rânduri.
Atunci a fost cazat în arestul IJP Brașov, întrucât de instrumnetarea dosarului s-a ocupat DNA Brașov. Astăzi, în urma deciziei definitive pronunţate de Curtea Supremă de a fi plasat în arest la domiciliu, „Hrebe” a părăsit Penitenciarul Rahova.
La ieșire, îl așteptau jurnaliștii, pentru câteva „vorbe de duh”.
Astfel, fostul deputat a spus că în cele aproape cinci luni de când este în arest preventiv a trecut prin trei penitenciare: „A fost o experiență la mai multe penitenciare, printre care și Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea”.
Acesta a mai adăugat că nu există nici un prejudiciu în dosarul în care este judecat: „Ați vorbit în permanență despre un dosar în care există un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Vă spun acum că în acest dosar nu există nici un prejudiciu pentru statul român. Rugămintea mea este să tratați acest subiect în acest context. În rechizitoiu se menționează clar că nu există prejudiciu”, a spus Viorel Hrebenciuc, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, după ce instanța supremă a decis să îl plaseze în arest la domiciliu” .
Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015, acuzat fiind de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă și spălare a banilor, iar fostul deputat Ioan Adam, cunoscutul avocat brașovean, este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (3 infracţiuni).
De asemenea, au fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soţia deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuţi, judeţul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).
Acuzaţiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 ha teren forestier în judeţul Bacău, în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva.
citește și
Viorel Hrebenciuc va fi plasat în arest la domiciliu
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.