Expres

Violența din școli, temă lunară pentru autoritățile brașovene

Violența din școli, temă lunară pentru autoritățile brașovene.

Prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, a condus vineri o întâlnire de lucru, tema discuțiilor fiind siguranța școlară, cu accent pe gestionarea și prevenirea conflictelor elev-elev, dar și elev-profesor/învățător, părinte-profesor sau părinte-părinte, în incinta unităților de învățământ preuniversitar din județul Brașov.
La întâlnirea de la prefectură au participat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov – chestor de Poliţie Valentin Flucuş, şeful Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Braşov – comisar-şef Alina Ivan, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov – Julieta Aurelia Gârbacea, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean – Ovidiu Florin Tripşa, Mihaela Florescu – inspector şcolar – învăţământ preşcolar, Mihaela Zugravu – inspector şcolar – învăţământ primar şi directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov – Daniel Taţa.
Prefectul a precizat că a convocat această întâlnire pentru a discuta punctual în principal cazurile de manifestări agresive în şcoală ale unor elevi, măsurile care s-au luat în aceste cazuri şi ce trebuie făcut pentru a le gestiona cât mai eficient şi a preveni apariţia altor asemenea situaţii.
Un aspect care a reieşit în cursul analizei cazurilor de elevi cu tulburări de comportament a fost că în aproape toate situaţiile problemele din familiile acestora se răsfrâng asupra modului în care aceşti copii se manifestă în şcoală.
„Instituțiile prezente la întâlnire doresc să colaboreze pentru a ajuta, nu pentru a speria sau pedepsi pe cineva. Suntem parteneri atât ai cadrelor didactice și elevilor, cât și ai părinților pentru un mediu cât mai sigur în școlile județului. Propunerea mea, care a avut acordul tuturor participanților, a fost să dăm o periodicitate lunară acestor întâlniri de lucru și, în funcție de situație, să cooptăm alături de noi și alte instituții, organizații profesionale sau alte organizații non-guvernamentale care activează în domeniu și sunt dispuse să se implice în demersul inițiat de noi”, a declarat prefectul.
De asemenea, s-a adus în discuţie necesitatea unei reglementări mai stricte, prin regulamentele de ordine interioară ale şcolilor, a accesului altor persoane decât elevii şi personalul în incinta unităţilor de învăţământ, pentru a preveni situaţiile cu potenţial periculos.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button