[ViDEO] Update BRAȘOV. Reconstrucția Spitalului Județean începe cu o… demolare
Așa cum a anunțat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea (video), demarează de luni reabilitarea corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU). Însă, practic, circa două luni se fac lucrări de mutare și de reamenajare a unor secții în pavilionul central al spitalului în corpul A și în celelalte staționare ale unității sanitare (Astra, Tractorul, Mârzescu).
Una dintre cele mai importante este cea a Unității de Primiri Urgențe (UPU), care se va muta în clădirea în care a funcționat ambulatorul spitalului (fosta policlinică), utilizând intrarea de pe strada Octavian Augustus, clădire ce intră în amenajări, începând cu o copertină, astfel încât pacienții care vor sosi cu ambulanțele la UPU să poată fi transportați indiferent de condițiile meteo. Ambulanțele ce deservesc UPU vor parca pe strada Octavian Augustus. Din acest motiv, începând de luni 27 martie 2017, circulația publică auto, cu excepția ambulanțelor și a taxiurilor, va fi închisă pe strada Octavian Augustus – pe tronsonul cuprins între Calea București, până la intersecția cu strada Popa Șapcă.
Dar, practic, lucrările încep astăzi, cu demolarea farmaciei (foto) construite ilegal pe terenul spitalului, aproape de intrare. Pentru a se putea efectua aceste lucrări, Consiliul Judeţean a obţinut autorizaţia necesară de la Primăria Braşov, după care a organizat o licitație. Contra a 30.000 de lei plus TVA, firma câștigătoare, care este din Covasna, are la dispoziție 24 de ore să curețe terenul, pe care se va realiza ulterior scara de incendiu. „Vineri dimineață se dă ordinul de începe a lucrărilor de demolare. Proprietarul a fost notificat să vină să-și ia bunurile, dacă nu, pentru a nu avea nici un fel de discuții, am găsit o soluție și vom duce bunurile, le vom depozita într-o hală din Parcul Industrial Carfil”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor.
Căncescu și Scripcaru, trimiși în judecată pentru farmacia de la Județean
Pentru această farmacie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, alături de fostul consilier judeţean Gavril Matei şi Lucia Grama, administratorul unei societăţi comerciale, au fost trimişi în judecată în luna noiembrie 2016 de către DNA, fiind cercetaţi sub control judiciar. Procurorii susţin că, în perioada 2013-2014, Aristotel Căncescu, în calitatea pe care o avea, a intervenit pentru ca două persoane (Matei Gavril – consilier judeţean şi Lucia Cristina Grama – patron) să obţină un teren de 110 metri pătraţi în curtea Spitalului Judeţean Braşov, care să fie folosit pentru construirea unei farmacii. Conducerea spitalului a refuzat să dea terenul, însă aceasta nu l-a oprit pe Aristotel Căncescu, care a intervenit şi, în final, spaţiul a ajuns la firma favorizată. Autorizaţia de construire a fost eliberată după ce a fost semnată de primarul Scripcaru George şi inculpaţii Dumitrescu Maria, Paraschiv Nicolae, Rad Emese şi Sfarghiu Tudor Octavian, care cunoşteau faptul că aceasta fusese emisă fără să fie îndeplinite condiţiile impuse de lege. Aceştia din urmă sunt judecaţi în stare de libertate.
Citiți și:
BRAȘOV. Încep lucrările de reabilitare a Spitalului Clinic Județean de Urgență
BRAŞOV. Aristotel Căncescu şi George Scripcaru, trimişi în judecată în dosarul „Farmacia”
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.