Expres

[ViDEO] Un poliţist braşovean, la al 11-lea titlu de campion naţional la judo, în cadrul MAI

  • 20171120_111014_244138.jpg
  • img-20171120-wa0000.jpg
 

Poliţistul braşovean Remus Radu a câştigat pentru a 11-a oară medalia de aur în cadrul Campionatului Naţional de Judo organizat de Ministerul Afacerilor Interne, spre mândria colegilor săi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Agentul-şef principal din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale (SAS) a participat, anul acesta, la categoria de greutate + 100 de kilograme şi de vârstă peste 45 de ani. Etapa finală a campionatului a avut loc în perioada 14 – 17 noiembrie, la Călimăneşti – judeţul Vâlcea. „A avut meciuri cu patru oponenţi, iar în urma câştigării lor a obţinut medalia de aur şi a ajutat echipa IJP să urce pe locul întâi. La campionat au participat şi sportivi de la Jandarmerie, Poliţia de Frontieră, Academia de Poliţie, ISU, nu doar de la Poliţie”, a explicat, astăzi, purtătoarea de cuvânt al IJP Braşov, Gabriela Dinu, în timp ce-l prezenta pe colegul ei.

La rândul său, Remus Radu ne-a povestit că a început să practice judo încă de la vârsta de 10 ani, când un vecin l-a dus la sală, pentru a vedea dacă i s-ar potrivi acest sport. S-a înscris la Clubul Sportiv Dinamo, unde a făcut performanţă până la vârsta de 35 de ani, apoi a ales cariera de poliţist, intrând în IJP Braşov în anul 2005, iar în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – în anul 2008.

Trecerea a fost uşoară, deoarece era învăţat cu disciplina, după cum a mărturisit chiar poliţistul. Dar, simţind că încă are ce demonstra în judo, nu a renunţat la antrenamente, iar în cei 12 ani de carieră în cadrul IJP Braşov a obţinut cele 11 titluri de campion şi unul de vicecampion. „Este un sport foarte greu, de contact, cu multe accidentări, dar am trecut peste”, a mărturisit Remus Radu.
Fiind absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi al Şcolii Naţionale de Antrenori, poliţistul îşi ocupă o parte din timpul liber tot cu judo, antrenând copii.

Instructor pentru colegi

Pe de altă parte, la serviciu este unul dintre instructorii care îi învaţă pe colegii din cadrul altor structuri tehnici de autoapărare, de imobilizare şi încătuşare, de conducere la secţie etc..
Aceste antrenamente au fost intensificate în ultima perioadă, pentru pregătirea poliţiştilor de la Rutieră, Ordine Publică şi Transporturi, întrucât ei se află cel mai des în stradă şi au parte de incidente.
Antrenamentele au loc zilnic, de luni până vineri, timp de două ore, în grupe de câte 20 de poliţişti.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button