[ViDEO] „Moş Crăciun” a donat sânge pentru a aduce cadouri copiilor defavorizaţi
Copiii care vin la Centrul de Îngrijire de Zi pentru Copiii aflaţi în situaţii de risc „Astra” i-au aşteptat astăzi cu nerăbdare pe studenţii de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, care l-au ajutat pe Moş Crăciun să vină încărcat cu daruri. Până la venirea Moşului, însă, studenţii le-au oferit celor mici şi un program de colinde, copiii răspunzând în acelaşi mod (video 1). Evident, cel mai fericit moment pentru cei mici a fost sosirea Moşului, care le-a adus daruri pe care nu le puteau căra. Totul s-a petrecut graţie studenţilor care au donat sânge, iar răsplata – tichetele de masă, la care au mai adăugat bani, le-au folosit pentru a umple sacul Moşului. Rând pe rând, copiii au fost chemaţi de Moş şi şi-au primit punga uriaşă cu cadouri, după ce i-au povestit şi cât de cuminţi sau nu au fost pe parcursul anului.
„Eu ştiu că, de când sunt mică, Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare şi aşteptam cu nerăbdare să primesc cadouri şi cred că fiecare se bucură când primeşte sau când dăruieşte unul şi poate aceşti copii nu reuşesc să facă acest lucru”, a declarat caporal Alexandra Bombea (video 2), studentă în anul II la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov.
„Este o datină la noi, în cadrul Academiei Forţelor Aeriene, ca în prag de sărbători să putem aduce şi noi puţină fericire în rândul celor care nu pot beneficia de ea în totalitate, fie pentru că au greutăţi, fie că într-adevăr, în familiile lor, nu pot găsi această linişte”, a afirmat comandor Gabriel Răducanu (video 2), comandant şi rector al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov.
„Într-adevăr, la nivelul Academiei, noi, studenţii, ne-am gândit că pentru noi este foarte simplu să primim cadouri de la părinţi, de la apropiaţi, dar poate pentru unii dintre copii nu se întâmplă la fel”, a spus şi plutonier major Marius Popa (video 2), student în anul III.
Copiii care vin la Centru au fie părinţi plecaţi la muncă în străinătate, fie trăiesc în medii dezavantajate sau sunt în risc de abandon şcolar sau repetenţie. Aici, ei beneficiază de diverse servicii gratuite. Un psiholog, un asistent social şi un psihopedagog se ocupă zilnic de ei. „Copiii vin aici după orele de şcoală, îşi fac temele, primesc îndrumare şi supraveghere în acest sens, ne interesăm şi de situaţia lor şcolară, colaborăm cu părinţii prin consiliere psihologică şi socială, oferim activităţi recreative adaptate vârstei şi dezvoltării lor, se oferă şi o masă gratuită pentru copii în fiecare zi”, a explicat Liliana Balazs (video 3), psihopedagog în centru, cea care şi pregătit cu ei programul de colinde.
La Centrul de Îngrijire de Zi pentru Copiii aflaţi în situaţii de risc „Astra”, aflat în subordinea Primăriei prin Direcţia de Servicii Sociale, sunt în prezent 11 copii din clasele primare.
„Cred că acţiunea de astăzi este una de bun augur care ar trebui multiplicată şi de semenii noştri, de persoane care au posibilităţi materiale să ofere bucurii celor care, până la urmă, în această perioadă, au nevoie de lucrul acesta”, a subliniat Costel Mihai, viceprimar al municipiului Braşov.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.